07. 09. 2017 - 14:08
Djecu uče da mrze RB Leipzig od malena: "Nikada neće biti bilo...
907
Shares
Djecu uče da mrze RB Leipzig od malena:

LOKOMOTIVA IZ LEIPZIGA

Djecu uče da mrze RB Leipzig od malena: "Nikada neće biti bilo kakve saradnje sa njima"

07. 09. 2017 - 14:08
0
Shares

Lokomotiva iz Leipziga, koja se takmiči u četvrtoj ligi Njemačke, zabranila je svojim igračima iz mlađih kategorija da izađu kao pratnja fudbalerima Red Bull Leipziga na narednom meču.

"Mi smo ponosan, tradicionalni klub, koji ne prihvata svaki poklon koji mu se nudi. Kod nas, svih 2.500 članova su šefovi kluba, tako da imamo obavezu da implementiramo njihovu volju. To isključuje bilo kakvu saradnju sa RB Leipzigom. Moramo da vodimo računa o filozofiji društva u kojem živimo", izjavio je predsjednik Lokomotive Thomas Löwe.

Podsjećanje, radi se o djeci koja su u junu na kup utakmici protiv ovog rivala dobila od kluba posebne premije za pobjedu nad vršnjacima iz Leipziga.

Upravo će ova djeca nastupiti na meču Bundeslige, ali na utakmici Borussije iz Mönchengladbacha i Bayera iz Leverkusena.

Leipzig se nalazi u vlasništvu Red Bulla, zbog čega je na meti kritika javnosti u Njemačkoj, koja tvrdi da se radi o vještačkom klubu, bez navijača i tradicije, koja je za njih veoma važna. Uz to posebno im "bode oči" to što vlasnik nije Nijemac.

Poređenja radi, Englezi, kao ni Francuzi nemaju taj problem sa vlasnicima tamošnjih klubova, koji su uglavnom arapskog i ruskog porijekla.

Učitaj još novosti