07. 09. 2017 - 12:25
Nikad nećete pogoditi čiji dres u Premishipu najprodavaniji...
907
Shares
Nikad nećete pogoditi čiji dres u Premishipu najprodavaniji ovog ljeta: Hazard treći, a Ibra tek deveti

Nikad nećete pogoditi čiji dres u Premishipu najprodavaniji ovog ljeta: Hazard treći, a Ibra tek deveti

07. 09. 2017 - 12:25
0
Shares

Premiership je već odavno najatraktivnija liga na svijetu, a i pravi magnet za marketing. Najveće pare se obrnu na Otoku, a prema istraživanjama najprodavaniji dres ovog ljeta je onaj od Paula Pogbe.

Svi znamo koliko je Pogba marketinški veoma isplativ fudbaler i pored znanja na terenu, posebno ga cijene i oni koji zarađuju na njegovom brendu.

On je takoreći "odbranio" titulu, pošto je njegov dres s brojem 6 bio najprodavaniji i prošlog ljeta, što je tada bilo i očekivano jer je tek stigao kao najveće pojačanje i najskuplji fudbaler u historiji u tom trenutku.

Slijedi ga njegov saigrač Romelu Lukaku, koji je ovog ljeta stigao u United iz Evertona, dok je treći ponajbolji igrač lige Eden Hazard.

Četvrto mjesto zauzelo je posljednje pojačanje Arsenala, Alexandre Lacazzette, dok je peti pomalo iznenađujuće Marcus Rashford.

Harry Kane je prvi napadač Engleske i tek je šesti, a slijede ga Sadio Mane i Phillipe Coutinho koji je ipak ostao u Liverpoolu.

Interesantno je i to da iako je privremeno napustio United, Ibrahimović je na devetom mjestu, dok Top 10 zaokružuje Dele Alli.

 

 

Učitaj još novosti