17. 08. 2017 - 11:04
Klinac postao Liverpoolovo smrtonosno oružje: Zabija poput...
907
Shares
Klinac postao Liverpoolovo smrtonosno oružje: Zabija poput Beckhama, ima ogromna muda!

SVI ODUŠEVLJENI

Klinac postao Liverpoolovo smrtonosno oružje: Zabija poput Beckhama, ima ogromna muda!

17. 08. 2017 - 11:04
0
Shares

Liverpool je samo na korak od plasmana u grupnu fazu Lige prvaka nakon pobjede u Sinsheimu protiv Hoffenheima od 2:1.

Domaće je načeo 18-godišnji debitant u Evropi Trent Alexander-Arnold. Desni bek Redsa zabio je fenomenalno iz slobodnjaka s nekih 27 metara od gola, tako da je pogodio preko živog zida i u sami donji desni ugao domaćeg golmana.

"Prekrasno! Fantastično!", tim je riječima klupska legenda Steven Gerrard opisao slobodni udarac koji je izveo mladi igrač Redsa.

Zaista niko nije ni očekivao da će Alexander-Arnold izvesti slobodni udarac pored kapitena Jordana Hendersona ili recimo Emrea Cana. Međutim nakon utakmice igrači Liverpoola otkrili su razlog.

"Zašto? Pa dečko to radi na svakom treningu već posljednje dvije sedmice", otkrio je Henderson, a menadžer Klopp nadodao.

"Rekao sam mu da ga mora izvesti. Izvodi slobodne udarce bolje nego što sam to ja ikada radio. Za jednog 18-godišnjaka moram reći da ima velika m...! Puno sam ga puta gledao kako to radi u uzrastu do 23 godine i uopće me ne čudi njegov pogodak".

Alexander-Arnold je u konačnici bio krivac za pogodak Hoffenheima u završnici kojim je ublažio poraz (1:2), no Kloppa to nije nimalo zasmetalo nakon svega što je vidio od njega na susretu.

"Ne smetaju me te sitne greškice. Uzbudljivo je gledati kako 18-godišnjak igra na razini seniora".

Klupska legenda Gerrard bio je oduševljen nakon utakmice s mladim nogometašem.

"Veliki je talent i pred njim je velika budućnost u Liverpoolu. Već sada diše za vratom Nathanielu Clyneu, što je dobro za klub koji je sada znatno jači na toj poziciji. Velika je stvar što Klopp ima povjerenje u njega, jer ako se sjećate lani ga je stavio u utakmici protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu", rekao je Gerrard i nastavio.

"Pravi je sportista. Mali je opsjednut time da napreduje svaki dan. U budućnosti će biti sve bolji i bolji".

Nakon što je Liverpool slavio kod Hoffenheima, na Twitteru se oglasio bivši kapiten Jamie Carragher. On je na svom profilu podijelio fotografiju na kojoj on 2009. godine čeka da izvede momčad na travnjak u susretu protiv Leedsa, a pored njega stoji 10-godišnji Alexander-Arnold kao jedan od klinaca koji izlaze s igračima na travnjak.

Ne treba ni naglašavati da je tinejdžer osvojio srca navijača pogotkom i svojim nastupom.

"Ako je Woodburn novi Owen, onda je Trent Alexander Arnold novi Steven Gerrard".

"Riješite se Coutinha, imamo Alexandre-Arnolda".

"Arnold ima tek 18 godina i ja bih ga stavio u svakoj utakmici ispred Clynea. Kakav je... talent".

"Ne mislim pretjerivati, ali Arnold bi mogao biti novi Cafu".

Učitaj još novosti