03. 08. 2017 - 10:13
GRAFIKA: Redizajnirana Sevilla zagorčat će život Realu i Barceloni
907
Shares
GRAFIKA: Redizajnirana Sevilla zagorčat će život Realu i Barceloni

SJAJAN TIM

GRAFIKA: Redizajnirana Sevilla zagorčat će život Realu i Barceloni

Germanijak.hr
03. 08. 2017 - 10:13
0
Shares

Puno se toga promijenilo u Sevilli ovo ljeto. Momčad je potpuno promijenila izgled, otišao je sportski direktor Monchi koji je tvorac ovog kluba i modela po kojem posluje i opstaje u vrhu, a stigao je i novi trener, Eduardo Berizzo.

On je posljednje tri sezone vodio Celtu iz Viga i s njome napravio značajne uspjehe poput igranja polufinala Europa lige prošle sezone. Iako je imao slabiju ekipu nego što će je imati sada u Sevilli bio je sposoban napraviti rezultat i radi se o jednom od boljih španjolskih trenera mlađe generacije koji je svakako zaslužio ovu priliku u Sevilli. Formacija koju koristi je 4-3-3.

Odlazaka je bilo puno, a zaradili su na njima 77 milijuna eura. Četvorica važnih igrača kod njih su bila na posudbama, a to su bili važni Luciano Vietto i Matias Kranevitter koji su se vratili u Atletico Madrid, Stevan Jovetić se vratio u Inter, a Samir Nasri u Manchester City. Atletco je od njih kupio i sjajno lijevo krivo Vitola za 36 milijuna eura, Iborra je otišao u Leicester  za 15, Konoplyanka u Schalke za 12, Adil Rami u Marseille za 6, Mariano u Galatasaray za 4 i Cristoforo u Fiorentinu za 3,5 milijuna eura. Izgubili su tako čak 11 igrača od čeka su neki bili ključni.

Doveli su za sada sedam igrača koje su platili 59 milijuna eura. Jedini koji je stigao besplatno je povratnik u momčad Jesus Navas koji se nakon četiri godine u Cityu vraća kući na stadion gdje je odrastao. Oduševljenje je bilo veliko na obje strane, nikad nije skrivao koliko voli Sevillu. Uz njega krilne pozicije trebao bi popuniti i Nolito koji se nakon godinu dana vraća također iz Citya, ali on je tri sezone prije prošlogodišnjeg transfera u Englesku igrao za Celtu Vigo.

Napadačku poziciju riješili su dovođenjem najskupljeg pojačanja ove sezone, Luisa Muriela iz Sampdorije za 20 milijuna eura. Talentirani Kolumbijac je zabio 11 golova u Serie A prošle sezone i trebao bi biti prvi napadač Seville. Time smo zaokružili napadačku liniju Nolito – Muriel – Navas.

U veznu liniju dolazi još jedan povratnik, Ever Banega. Vratili su ga za 9 milijuna eura nakon samo jedne sezone u Interu gdje uopće nije igrao loše, a dolazi i zadnji vezni Guido Pizarro iz meksičkog Tigresa za 6 milijuna eura, no on vjerojatno neće biti u prvom sastavu.

Obranu su pojačali Simonom Kjaerom iz Fenerbahčea kojeg su platili 10 milijuna eura i desnim bekom Sebastienom Corchijom iz Lillea. Kjaer će biti sigurno prvi stoper uz Carrica, dok je pitanje desnog beka moralo biti riješeno jer je otišao Mariano koji je odlično držao tu stranu, a Corchiju su platili pet milijuna eura.

Sva pojačanja osim Pizarra pronaći će svoje mjesto u prvom sastavu što je i normalno jer su izgubili gotovo cijelu jednu postavu. Doživjeli su potpuni makeover, vratili neke igrače i uglavnom dobili više iskustva, ali i dosta kvalitete. Ne izgledaju loše, trener je odličan i vjerujemo kako će se Sevilla i sljedeće sezone boriti za Ligu prvaka. Sastavili smo formaciju s 4-3-3 postavom kakvu trener Berizzo koristi, a moramo priznati da ne izgleda loše. Uvjerite se sami u nastavku.

15016691704641

Učitaj još novosti