01. 08. 2017 - 09:57
Matić: Želim postati novi Vidić!
907
Shares
Matić: Želim postati novi Vidić!

STIGAO KAO VELIKO POJAČANJE

Matić: Želim postati novi Vidić!

01. 08. 2017 - 09:57
0
Shares

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić izjavio je da će uraditi sve kako bi u Manchester Unitedu bio podjednako uspješan kao njegov sunarodnik i bivši kapiten kluba s "Old Trafforda" Nemanja Vidić.

Matić je prešao iz Chelseaja za 45 miliona eura i tako postao najskuplje plaćeni srbijanski fudbaler u historiji, srušivši rekord Nikole Maksimovića (Torino - Napoli 29 miliona).

"Vidić je bio veliki igrač, jedan od onih koje sam gledao da budem isti, imao je sjajnu karijeru. Bio je vođa reprezentacije Srbije i drago mi je što sam došao u klub u kojem je on bio. Potrudiću se da ponovim ono što je Vidić u Unitedu, znam da će biti teško, ali ne želim da mi jednog dana kaže 'šta radiš ovdje'", rekao je Matić za klupsku televiziju.

Matić želi da, kao što je uradio Vidić, osvoji trofej Premijer lige i Lige šampiona sa Crvenim đavolima.

"Osjećam se odlično, Manchester je jedan od najvećih klubova na svijetu i sretan sam što sam došao. Imao sam veliku želju opet da radim s Mourinhom, nisam razmišljao kada je stigao poziv. Siguran sam da možemo napraviti velike stvari, napasti trofeje prvaka Engleske i Evrope", istakao je on, prenosi Tanjug.

Matić bi u novom dresu s brojem 31 trebalo da debituje protiv Real Madrida u Superkupu Evrope 8. avgusta.

Učitaj još novosti