14. 06. 2017 - 19:28
PLAVI ULAŽU U OMLADINCE: Devet juniora potpisali ugovore,...
907
Shares
PLAVI ULAŽU U OMLADINCE: Devet juniora potpisali ugovore, uskoro će se formirati Željezničar B!

Na Grbavici stasava nova generacija

PLAVI ULAŽU U OMLADINCE: Devet juniora potpisali ugovore, uskoro će se formirati Željezničar B!

14. 06. 2017 - 19:28
0
Shares

Juniori Željezničara ove godine osvojili su Omladinsku Premijer ligu BiH, a nakon velikog uspjeha čak devet njih dobilo je priliku da potpišu profesionalni ugovor sa voljenim klubom.

Riječ je o Vernesu Karavdiću, Harisu Kurtoviću, Mirzi Šubo, Tariku Džindi, Benjaminu Šehiću, Aldinu Hrvanoviću, Aldinu Šehiću, Anelu Šabanadžoviću i Amiru Veliću. Potpisan ugovor svojevrsna je nagrada za uspjeh koji su ostvarili predvođeni trenerom Admirom Adžemom.

“Ovo je prvi korak našeg plana da što veći broj igrača koji su prošli kroz omladinski pogon potpiše ugovor i dobije priliku da zaigra za prvi tim, što je za ove momke ostvarenje sna. Rukovodstvo kluba se opredijelilo za ovaj potez i naša obaveza je da ovi momci dobiju priliku već u predstojećoj sezoni. Naredni korak bit će formiranje B tima FK Željezničar, koji će imati zasebne treninge i utakmice i koji će osim mladih talentovanih igrača popunjavati i oni koji imaju manju minutažu u prvom timu te igrači koji se oporavljaju od povreda. Taj B tim će redovno igrati prijateljske utakmice i po potrebi biti sparing partner prvoj ekipi. To bi u budućnosti trebalo osigurati širu bazu igrača koji bi bili na raspolaganju prvom timu”, rekao je za klupsku stranicu direktor kluba Aldin Čenan.

 

Učitaj još novosti