26. 04. 2017 - 13:57
Porodica Schumacher izgubila bitku koju je vodila posljednjih...
907
Shares
Porodica Schumacher izgubila bitku koju je vodila posljednjih pet godina!

Porodica Schumacher izgubila bitku koju je vodila posljednjih pet godina!

26. 04. 2017 - 13:57
0
Shares

Porodica Michaela Scumachera izgubila je u petak bitku koju je vodila posljednjih godina.


U pitanju je tužba protiv jednog njemačkog časopisa koji je nesreću legendarnog Schumija iskoristio za plasiranje priča o njegovoj porodici.

"Die aktuelle" je 2015. godine objavio naslovnu stranu s fotografijom Michaelove supruge i naslovom "Corina Schumacher – nova ljubav je čini sretnom". Međutim, priča je zapravo bila o njihovoj kćerki Gini Mariji Schumacher i tome kako je pronašla novog momka. Porodica Schumacher je odlučila da tuži pomenuti list jer su smatrali da je on doveo u zabludu čitaoce i ostavio utisak da je riječ o prekidu Michaela i Corine.

Corina je na sudu tražila odštetu od 50.000 eura, ali je u petak sud u Hamburgu odbacio tužbu i u obrazloženju naveo kako naslovna strana nužno ne navodi ljude na razmišljanje da je Corina ostavila Michaela i našla novu ljubav, prenosi Avaz.

Porodica Schumacher od decembra 2013. godine i nesreće u francuskim Alpima pokušava da Michaela u potpunosti izoluje od javnosti. Njemački mediji često izlaze u javnost sa novim informacijama, a zbog nekih od njih Schumacherovi su podigli tužbe.

Učitaj još novosti