25. 04. 2024 - 07:58
Procurio novi dres Milana za jubilarnu sezonu:Dizajn nas...
907
Shares
Procurio novi dres Milana za jubilarnu sezonu:Dizajn  nas vraća 100 godina unazad

Procurio novi dres Milana za jubilarnu sezonu:Dizajn nas vraća 100 godina unazad

25. 04. 2024 - 07:58
0
Shares

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati da ode dalje u svim takmičenjima, a uskoro će biti predstavljen i novi dres za sljedeću godinu, koji je već procurio na internetu.

Tradicionalno, specijalizovana stranica koja otkriva izgled dresova nogometnih klubova Footy Headlines otkrila je i kako će izgledati dres Milana za narednu sezonu.

U pitanju je jubilarna, 125. sezona Milana od nastanka, a tim povodom na San Siru su se odlučili za pravi retro dizajn koji će svojim stilom navijače vratiti na klupske početke.

Dres je ponovo napravljen u saradnji s Pumom, a ovoga puta dominirat će crvena boja sa crnim prugama, dok će zadnja strana dresa u potpunosti biti crvena. Uz dvije bočne bijele linije, u bijeloj boji bit će i imena sponzora.

capture

Na stražnjoj strani nalazit će se i broj 125, koji će označavati broj godina ovog sedmostrukog prvaka Evrope.

Inače, Milan iza sebe ima lošu sezonu jer je ostao bez šanse da osvoji bilo koji trofej. Ekipa jeste na drugom mjestu Serije A i to joj nije upitno, no gradski rival Inter je osvojio Seriju A, a Rossoneri su ispali i iz Lige prvaka i iz Evropske lige. Također, rano su se oprostili i od Kupa Italije.

Milan će u narednu sezonu sasvim sigurno ući s novim trenerom jer je odlučeno da se ne nastavi sa Stefanom Piolijem. Ime njegovog nasljednika još nije poznato, ali nekoliko imena se izdvaja poput Antonija Contea, Marka Van Bommela i Ignazija Abatea.

Učitaj još novosti