22. 12. 2016 - 13:15
Kako je PSG napravio najveću transfer glupost
907
Shares
Kako je PSG napravio najveću transfer glupost

DAVID LUIZ U GLAVNOJ ULOZI

Kako je PSG napravio najveću transfer glupost

N1 BiH
22. 12. 2016 - 13:15
0
Shares

Razbacivanje milionima nije nikakva novost u svjetskom fudbalu, ali ono što posljednjih godina radi PSG uistinu nema mnogo veze s dobrom poslovnom filozofijom.

Parižani jesu posljednjih godina napravili veliki iskorak, državni su prvaci i postali su bitan faktor u Ligi prvaka, ali nije to još uvijek nivo koji se očekuje.

Stotine miliona uloženih u tim tek treba da donesu pravi rezultat, a kad se rade veliki poslove, rade se i velike greške. Jedna od najvećih koju su ikada napravili jeste kupovina Davida Luiza i onda prodaja istog igrača za skoro duplo manji iznos - istom klubu.

Da stvar bude gora, Luiz je u najboljim igračkim godinama i vjerovatno jedan od najboljih defanzivaca današnjice pa se nikakvom logikom ne može doći do razloga transfera zbog kojega se danas stručnjaci smiju pariškim direktorima fudbala.

Podsjećamo, Luiza je PSG platio cijela 63 miliona eura, a prodali su ga za 38. Jedan od najboljih primjera kako se ne treba poslovati u modernom fudbalu. Luiz je ove sezone jedan od najboljih igrača tima koji dominira u engleskoj Premijer ligi...

Učitaj još novosti