21. 12. 2016 - 11:04
Realovih 11 zaboravljenih igračina: Njih se ne sjećaju ni...
907
Shares
Realovih 11 zaboravljenih igračina: Njih se ne sjećaju ni Nogometne ikone

OD JUANFRANA DO ALTINTOPA

Realovih 11 zaboravljenih igračina: Njih se ne sjećaju ni Nogometne ikone

Sport.ba/24sata.hr
21. 12. 2016 - 11:04
0
Shares

Kroz Kraljevski klub prodefiliralo je na stotine nogometaša u proteklih dvadesetak godina, a neki od njih bili su u klubu toliko kratko, odigrali toliko malo ili bili toliko beznačajni da ih se više ne sjećaju ni autori popularne Facebook stranice Nogometne ikone.

Borja Valero (2006-07., 2 nastupa)

borja

Stigao je u mladu momčad Reala 1995. godine, a devet godina kasnije postao je profesionalac. No u to doba nije se mogao nametnuti u zgusnutom veznom redu Kraljevskog kluba pa je otišao i na koncu stigao u Fiorentinu gdje se proslavio.

Christoph Metzelder (2007-10., 31 nastup, dva trofeja)

Bivši njemački internacionalni stoper ispunio je san 2007. godine došavši u Real Madrid, ali nije se uspio izboriti. U tri godine na Santiago Bernabeuu najbolje je upoznao klupu za pričuve.

Geremi (1999-2003., 75 nastupa, tri trofeja)

Kamerunski veznjak proslavio se tek došavši u Mourinhov Chelsea jer je jedino trener defenzivac mogao od njega napraviti igračko ime. U Realu je uglavnom ulazio kao pričuva kad je trebalo čuvati rezultat ili poslati nekog od suparnika u bolnicu.

Hamit Altintop (2011-12., 12 nastupa, jedan trofej)

Prodao se u Madrid sjajnim nastupima u Bayernu, ali kao mnogi prije njega, nije se snašao u glavnom španjolskom gradu i otišao je nakon nešto više od desetak nastupa.

José Manuel Jurado (2005-06., 6 nastupa)

Diplomac Realove nogometne škole, koja je vjerojatno najbespotrebnija svjetska ustanova, uspio se nekako probiti u prvu momčad, ali u svom gradu i svojoj zemlji nikad nije napravio ništa. Nakon šest utakmica za Real pobjegao je u Njemačku, pa Rusiju, a sad je u Engleskoj.

Joselu (2011., 2 nastupa)

Stigao je iz Celte kao ogroman potencijal, ali ubrzo se pokazalo da u Realu ne možeš uspjeti, ako nisi plaćen barem 30-ak milijuna eura. Nakon samo dvije odigrane utakmice je otišao u inozemstvo, a dosad je nosio dres klubova kao što su Hoffenheim i Hannover u njemačkoj, odnosno Stoke u Engleskoj.

Juanfran (2004-06., 11 nastupa)

Danas je ljubimac navijača gradskog rivala Atletica, ali svoju profesionalnu karijeru započeo je u Realu. Nije dobio puno prilika i ubrzo je pobjegao glavom bez obzira.

Julien Faubert (2009., 2 nastupa)

Nikom nije bilo jasno što je bilo Realovoj upravi kad je nazvala West Ham 2009. i upitala za ovog mladića. Vjerojatno nije bilo jasno ni njemu, no svejedno je otišao. Danas, nakon dvije odigrane utakmice je neprimjetna crtica u bogatoj povijesti najtrofejnijeg svjetskog kluba.

Marcos Alonso (2010., 1 nastup)

Još jedan koji je bio školovan za burzu. Završio je Realovu nogometnu školu i potom otišao u Bolton pa Fiorentinu.

Nuri Sahin (2011-14., 10 nastupa, 1 trofej)

nuri

Zvijezda dortmundske Borussije bio je najbolji posao u povijesti žuto-crnih i vjerojatno najgori u Realovoj. Stigao je kao ogromno pojačanje, no ubrzo se teško ozlijedio i izgubio čitavu sezonu. Potom je otišao na posudbu u Liverpool, a neko vrijeme čak je bio posuđen klubu iz kojeg je stigao u Madrid. U tri godine skupio je samo deset nastupa.

Ezequiel Garay (2008-11., 31 nastup, 1 trofej)

Označen je kao novo svjetsko čudo na poziciji stopera i s takvim renomeom stigao je u Madrid, no nakon tri godine borbe za udarnu momčad, odustao je i otišao u Benficu, pa u Zenit.

Učitaj još novosti