12. 12. 2016 - 10:05
"Za dlaku sam izbjegao smrt. Mogli smo svi poginuti, moram...
907
Shares

ŠOKANTNA ISPOVIJEST LEGENDARNOG VATRENOG

"Za dlaku sam izbjegao smrt. Mogli smo svi poginuti, moram zapaliti svijeću i zahvaliti dragom Bogu"

12. 12. 2016 - 10:05
0
Shares

Nogometni je svijet pogodila tragedija u Istanbulu, kada je automobil bomba napao autobus s policajcima kod Besiktaseva stadiona, samo dva sata nakon prvenstvene utakmice s Bursasporom.

Svemu je svjedočio trener golmana Hrvatske i Bešiktaša Marijan Mrmić koji je za "Sportske novosti" rekao:

"Moram zapaliti svijeću i zahvaliti dragom Bogu. Mi smo pokraj mjesta eksplozije prošli pola sata prije! Mogli smo svi poginuti. Strašno, strašno..."

"Kad je završila utakmica, sjeli smo u autobus i krenuli u kamp. Sreća je da smo se dosta brzo spremili te odmah krenuli sa stadiona. Neću niti pomisliti što bi se dogodilo da se priča otegnula. Oko stadiona su tri prometna traka, pa smo vrlo brzo izašli, nije bilo zakrčenja. Kad smo stigli u kamp, na TV ekranu smo vidjeli što se dogodilo, bio je to pravi šok, strahota. Nebo iznad Istanbula se zasvijetlilo nakon dvije eksplozije, gledali smo na TV-u mrtve, ranjene, razbacane dijelove tijela. Valjda vam ne trebam opisivati kako smo se osjećali. Koliko je samo poginulo mladih ljudi. Nađete se na krivom mjestu u krivo vrijeme i dogodi se tragedija."

U Bešiktašu su svi šokirani, ne mogu doći k sebi, poginuli su iz ljudi iz kluba, član Uprave Vefa Karakurdu te djelatnik fan shopa Tunc Uncu.

"Taj osjećaj nemoći je zapravo najstrašniji. Više nigdje nisi siguran, Svatko očito može doći blizu stadiona i napraviti masakr. Na utakmici s Bursasporom bilo je 40 tisuća ljudi, zamislite da je netko s bombama ušao na stadion, koliko bi tek onda bilo poginulih i ranjenih, bio bi to pravi masakr! Ili da su se eksplozije dogodile odmah nakon utakmice... Istina, velike su kontrole na ulasku u stadion, ali zaista teško je kazati može li se sve na obratiti pozornost. Međutim, ne radi se tu samo o Turskoj. Nigdje na svijetu više ne možeš biti siguran, vidite što se zbivalo u Francuskoj, Belgiji. Strahota, ima li tome kraja?"

"Ovo su mi najteži trenuci u dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri. Takav je valjda život... Ne može se utjecati na to, bez obzira na sve kontrole i izvanredno stanje, ne možete biti sigurni da neće doći do terorističkih napada."

Kaže da će se sad sigurno još pooštriti kontrole na ulazima na turske stadione, ali i na svim drugim strateškim i važnim mjestima. U oktobru je turska vlada produžila vanredno stanje za još tri mjeseca, sad će vjerovatno ono trajati još duže.

 

"U nedjelju se treniralo normalno, nogometni život ide dalje. U kampu smo sigurni, na ulazu i okolo su čuvari, tu je mir. Tu nam se ništa ne može dogoditi. Ipak u srijedu već igramo kup-utakmicu na našem stadionu protiv Kayserispora. Osjećaj neće biti ugodan."

"Odmah nakon eksplozija čuo sam se s obitelji, jasno je da su jako zabrinuti za mene. Ne samo oni, već i svi moji prijatelji, svako malo me netko zove i pita kako sam, je li sve u redu..."

Učitaj još novosti