06. 10. 2016 - 10:10
Isprozivao Grobare: Prijetite ustašama, a Partizan su vam...
907
Shares
Isprozivao Grobare: Prijetite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati!

NOVINAR TOMISLAV ŽIDAK

Isprozivao Grobare: Prijetite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati!

06. 10. 2016 - 10:10
0
Shares

Često se u prepucavanju između navijača Zvezde i Partizana od strane pristalica crveno-belih prema suprotnom taboru mogu čuti prozivke da je Partizan osnovan u Zagrebu. Postoji i mnogo navijačkih pjesama posvećenih upravo toj prozivci, a najpoznatija je ”Ajmo crno-beli, umro je Tuđman Franja, ćutaćemo jedan minut, predsedniku Partizana”

Sada je tu prozivku produbio i poznati hrvatski novinar Tomislav Židak, koji je za "Jutarnji list" napisao reportažu o putu ka Skadru, gdje reprezentacija Hrvatske igra protiv reprezentacije Kosova.

Posebno se osvrnuo na dio puta od Dubrovnika ka Trebinju, prema granici sa Crnom Gorom. Čim su ušli u Republiku Srpsku, vidjeli su prijetnje navijača Partizana, ističe on.

– Čim smo prešli granicu počinje prizivanje Šešelja, traži se pravda za Karadžića, Partizanovi navijači prijete ustašama, a upravo su im hrvatski antifašisti osnovali klub. Takođe, prvu šampionsku krunu darovali su im Štef Bobek, Zlatko Čik Čajkovski, Branko Zebec, Bruno Belin – navodi Židak u svom autorskom tekstu.

Osvrnuo se i na navijače Crvene zvezde, kao kluba koji simbolizuje srpstvo više i od Šešelja i Karadžića, te navodi da je Trebinje možda i najveća tvrđava Zvezde.

- Ipak, ni Šešelj, ni Karadžić ne simbolizuju srpstvo kao Crvena zvezda. Napuštamo Trebinje, možda i najveću Zvezdinu tvrđavu – opisao je hrvatski novinar.

 

Učitaj još novosti