07. 05. 2024 - 13:32
Dinamo trlja ruke, stižu milijuni: Barca prelomila i baca se...
907
Shares
Dinamo trlja ruke, stižu milijuni: Barca prelomila i baca se na bivšu zvijezdu Modrih

Dinamo trlja ruke, stižu milijuni: Barca prelomila i baca se na bivšu zvijezdu Modrih

07. 05. 2024 - 13:32
0
Shares

Barcelona je ove sezone podbacila, Katalonci su očekivali puno više i već su krenuli u sastavljanje kadrovske križaljke za sljedeću sezonu. Traže se pojačanja, a na popisu je nekoliko imena. Čini se da je pala odluka tko su glavne mete.Mundo Deportivo piše da u Barceloni misle kako bi se dvojica igrača savršeno uklopila i koja startaju s bitnom prednošću u odnosu na ostale jer imaju fiksnu cijenu. Riječ je o dvojici španjolskih reprezentativaca: Daniju Olmu, koji danas puni 26 godina, i Nicu Williamsu (21).

Barcine glavne mete: Dani Olmo i Nico Williams
Prvi je ofenzivni veznjak Leipziga i bivša zvijezda zagrebačkog Dinama, a drugi krilni napadač Athletic Bilbaa. Svi se na Camp Nouu slažu da imaju Barcin profil, iako su vrlo različiti po svojim karakteristikama. Olmu je konkretan interes njegove Barce najljepša rođendanska čestitka.

Mundo Deportivo tvrdi da Olmo ima zagrižene fanove u vodstvu Barcelone, počevši od sportskog direktora Deca pa do trenera Xavija. Među njima postoji konsenzus i smatraju ga igračem u idealnim godinama za iskorak u veliku momčad.

Vjeruju da je profil igrača koji može odlično igrati na četiri pozicije, iako je u karijeri najviše igrao na lijevoj strani. Uvijek teži ići prema unutra i kao takav opasan je za suparnički gol. Osim toga, nosi Barcin DNK jer je odrastao u La Masiji, odakle je prešao u Dinamo. Natjecatelj je, ima čvrst karakter, dobar šut i postiže dosta golova, što je pokazao i u španjolskoj reprezentaciji.

Dinamo trlja ruke
Olmova je cijena 60 milijuna, a dva velika kluba iz engleske Premierlige i Bayern već pletu mrežu oko njega. Dinamo također pozorno prati rasplet situacije jer ima pravo na postotak od transfera, odnosno 20 posto od razlike koja ostane kada se od 60 milijuna odbije već plaćenih 29. Dakle, 20 posto od 31 je 6,2. Toliko milijuna eura trebalo bi još kapnuti u blagajnu Modrih.

Katalonci smatraju da su u prednosti pred svima jer Olmo navodno želi prijeći u Barcelonu, vratiti se korijenima. Nico Williams druga je Barcina želja. Xaviju se jako sviđa, podsjeća ga na Dembelea.

Igrači za Barcu
Nezgodno je što Athletic ne želi pregovarati, postavio je letvicu na 50 milijuna eura i želi promptnu isplatu, a Barca nije baš pretjerano likvidna. Po svojim odlikama Williams je klasičniji krilni igrač od Olma, koji je ipak nešto između krila i veznjaka.

Williams može igrati i lijevo i desno, ima veliki potencijal i očito je da može još dosta napredovati. Mundo Deportivo piše da u Barci nimalo ne sumnjaju da bi se obojica dobro uklopila u Barcinu momčad i filozofiju igre. Budući da su španjolski reprezentativci, već dobro poznaju glavne Barcine igrače i tu ne bi bilo nikakvih problema.

Učitaj još novosti