25. 04. 2024 - 09:09
Zna se gdje Modrić želi nastaviti karijeru: Ovakav rasplet je...
907
Shares
Zna se gdje Modrić želi nastaviti karijeru: Ovakav rasplet je gotovo siguran

Zna se gdje Modrić želi nastaviti karijeru: Ovakav rasplet je gotovo siguran

25. 04. 2024 - 09:09
0
Shares

U ožujku prošle godine, oduševljen njegovim igrama, Florentino Perez je u Valdebebasu čestitao Luki Modriću na igri. Uz prisustvo trenera Carla Ancelottija, Perez je hrvatskom maestru kazao da se njegov ostanak u Realu podrazumijeva. Iako to nije baš tako za igrače iznad tridesete, Florentino Perez je u Modrićevu slučaju bio dosljedan. Igračima iznad 30 ugovor se u pravilu produžuje na godinu dana i potom opet analizira stav kluba i igrača. Modrić je u nečemu bio posebnog statusa još nakon Mundijala 2018. Tada je imao 33 godine i važeći ugovor još dvije sezone, ali mu je Perez isti produžio na tri i bitno poboljšao plaću.

Bio je to odgovor Reala na senzacionalnu mu sezonu i osvajanje Lige prvaka, ali i fantastičan srebrni doseg sa Hrvatskom. Točka na i bila je Zlatna Lopta 2018, nakon koje je Modrić stekao najposebniji status u klubu, gdje je danas jedini igrač sa takvim, najvišim, individualnim priznanjem. Iz tog vremena je i izrečen stav Florentina Pereza da Modriću, kojeg je htio dovesti Inter, neće dozvoliti odlazak "i da hoće"...

Od 2021. godine Real i Modrić se svake godine dogovaraju što će dalje. Hrvatski igrač je bez stresa prihvatio takav status, uvjeren da će svojim igrama zaslužiti novi ugovor. Sergio Ramos, primjerice, nije prihvatio takav Realov stav pa je 2021.godine, kad nije dobio "barem" dvogodišnji ugovor, odlučio otići u Paris SG. Kad se gotovo pa predomislio, iz Reala su mu kazali da nema povratka na odlučivanja.


Ponašanje Luke Modrića, pored njegovih izvanrednih igara tijekom 11 i pol godina u Madridu, jedno je od bitnih faktora njegova dugovječnog statusa klupske ikone. Perez je u brojnim navratima javno isticao kako je Modrić kao igrač i osoba utjelovljenje Realova duha i pripadnosti. Takav status, simbola Reala, Luka Modrić je stekao gotovo od prvog dana (2012.) kod navijača, zaljubljenih u njegov stil igre, a uskoro i kod vrlo strogih ali i promjenama stavova podložnih madridskih medija. Dakako da je uspješnost Reala u prošloj, ali i počecima ove dekade, koji se poklapaju sa Modrićevom erom, odlučnog doprinosa da ima takvu poziciju. U Realu iznimno vode računa kakav je odjek igrača u medijima, kod navijača, a na tom polju je Modrić otišao na još višu drugačiju razinu. Ima tome već koja godina, ali od lanjskog proljeća je standard, Modrić doživljava ovacije suparničkih navijača gotovo na svim gostovanjima. Taj respekt ne jenjava, naprotiv, jer se smatra da je sve manje vremena u kojem istinski zaljubljenici nogometne igre, bez obzira za koga navijaju, mogu uživati u njegovim majstorijama..Cijelu sezonu zbog toga traje "trakavica" što će Modrić učiniti dalje.

No, sukladno njegovom mentalitetu, nakon što se resetirao i shvatio kakav mu je novi status, nastavio je kvalitetno raditi, ponašati se i na utakmicama, kad dobije šansu, potvrđivati svoj talent. Ono što se u usponima i padovima njegova statusa događalo do početka godine zamijenjeno je općim trendom revitalizacije Modrićeve pozicije u očima kluba i trenera, navijača i medija. I kako je to često bivalo prošlih sezona, opet se stvara kampanja pro Modrićev ostanak. Koja temeljem njegovih doprinosa te neočekivano odličnih rezultata Reala u prvenstvu i ligi prvaka, dobiva sve snažniji zamah. Da li će Luka Modrić ostati u Realu ili će prihvatiti opciju unosnih ugovora u Saudijskoj Arabiji, Kataru? Hoće li možda optirati za odlazak u MLS, gdje mu ponuda, doduše financijskih manje atraktivnih u odnosu na arapske opcije, također ne manjka, a kvaliteta života je bitno bolja za njega i obitelj?

Učitaj još novosti