23. 04. 2024 - 15:52
HVALA, ALI, NE HVALA: Liverpool ostao bez teksta kada je...
907
Shares
HVALA, ALI, NE HVALA:  Liverpool ostao bez teksta kada je vidio koliku platu traži Amorim, odmah je odustao od svega

HVALA, ALI, NE HVALA: Liverpool ostao bez teksta kada je vidio koliku platu traži Amorim, odmah je odustao od svega

23. 04. 2024 - 15:52
0
Shares

Portugalski stručnjak Ruben Amorim boravio je u Londonu gdje se sastao sa čelnicima dva tima iz Premier lige – West Hamom i Liverpoolom. Međutim, pomalo očekivano, nije sklopio nijedan dogovor.

Amorim je jedan od najtraženijih stručnjaka u Evropi i kao takav ima ogromne finansijske apetite koje čak ni bogati klubovi sa Otoka ne planiraju ispuniti.

Naime, Portugalac je na pregovorima sa ‘Redsima’ pored određenih transfer garancija tražio vrtoglavu godišnju platu koju ovaj velikan nikada neće platiti.

Kako prenosi portugalski novinar Pedro Sepulveda, Amorim je zatražio trogodišnji ugovor sa godišnjom platom od 10 miliona funti bez uključenih bonusa.

Naravno, odmah je naišao na odbijenicu, dok je isti slučaj i sa West Hamom koji ne želi rizikovati sa tako velikim ugovorom budući na klupske ambicije.

Perspektivni Portugalac tako je sebi najvjerovatnije zatvorio vrata velikom angažmanu u Engleskoj, te mu se smiješi ostanak u Sportingu, bar na još jednu sezonu.

Podsjećamo, Klopp je u Liverpoolu inkasira(o) oko 19 miliona funti godišnje plate, a Amorim je očigledno imao namjeru da bude bar u blizini takve granice. No, sličan status se mora zaslužiti, ali i opravdati.

(sportan.info)

Učitaj još novosti