17. 04. 2024 - 22:58
BOLJI U DVOMEČU: Bayern nakon velike borbe izbacio Arsenal,...
907
Shares
BOLJI U DVOMEČU: Bayern nakon velike borbe izbacio Arsenal, igrat će polufinale Lige prvaka

BOLJI U DVOMEČU: Bayern nakon velike borbe izbacio Arsenal, igrat će polufinale Lige prvaka

17. 04. 2024 - 22:58
0
Shares

Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Arsenala ukupnim rezultatom 3:2. U prvom susretu bilo je 2:2, dok je Bayern večeras u Minhenu slavio sa 1:0.
U prvom poluvremenu igralo se uglavnom na sredini terena između dva šesnaesterca te nijedna ekipa nije dominirala u posjedu lopte. Ipak, Arsenal je imao zrelije prilike, ali se istakao golman Neuer koji je odbranio udarce Odegaarda i Martinellija. S druge strane, najbliži golu bio je Musiala kojem je također golman odlično odbranio.

Drugo poluvrijeme započelo je dobrom prilikom Bayerna kada je stativa u dva navrata bila saveznik Arsenala nakon pokušaja Goretzke i Guerreira.

Međutim, sreća ih je napustila u 63. minuti susreta. Bio je to dug napad Bayerna kada je na kraju Guerreiro ubacio s lijeve strane, a Kimmich se prišunjao iz drugog plana i loptu glavom zakucao u mrežu za 1:0. Gol pogledajte ovdje.

Iako je bio u rezultatskom deficitu, Arsenal se u nastavku utakmice nije uspio nametnuti, a odbrana Bayerna je briljirala i sačuvala svoju mrežu što im je osiguralo plasman među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Bayern će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela između Manchester Cityja i Real Madrida koji se trenutno igra u Engleskoj.Bayern - Arsenal 1:0 (Kimmich 63')

(klix.ba)

Učitaj još novosti