17. 04. 2024 - 16:39
Edin Džeko na stolu ima ponudu od 15 miliona godišnje,...
907
Shares
Edin Džeko na stolu ima ponudu od 15 miliona godišnje, Fenerbahčeu 20 miliona plus bonusi

Edin Džeko na stolu ima ponudu od 15 miliona godišnje, Fenerbahčeu 20 miliona plus bonusi

17. 04. 2024 - 16:39
0
Shares

Postignuta 24 gola u dosadašnjem dijelu sezone sa 38 godina su odraz kvaliteta Edina Džeke i nije čudo zašto je popularni Dijamant i dalje na cijeni. Ako je vjerovati vijestima iz turske na stolu Sarajlija ima ponudu koja se ne odbija.Džeko je bez sumnje jedan od najboljih napadača 21. stoljeća. Prvi je koji je postigao 50 i više golova u tri Lige petice, odnosno Bundesligi, Seriji A i Premiershipu.

Iako njegova sala sa trofejima i nije previše zauzeta, njegovi igrački kvaliteti su neupitni, a sa 38 godina na plećima čuveni napadač je i sada jako na cijeni.

Ukoliko je vjerovati vijestima iz Turske Džeko je u jesen karijere dobio ponudu koja se praktično ne odbija. U pitanju je iznos od čak 15 miliona eura godišnje.Navodno je za Dijamanta ozbiljno zagrizao Al Ittihad, bogati saudijski velikan koji u svojim redovima već ima neke velike zvijezde poput Karima Benzeme i N'Golo Kantea.

Kako ima važeći ugovor sa Fenerbahčeom, Al Ittihad je za Džekin igrački karton spreman platiti i 20 miliona eura istanbulskom velikanu plus bonusi.Džeko je do sada u karijeri imao ozbiljne ugovore u Manchester Cityju i Romi, pa i Interu gdje je znao zarađivati oko pet miliona eura godišnje, ali ponuda Saudijca, ako je tačna je svijet za sebe.

Još uvijek aktivni kapiten bh. reprezentacije igra sjajnu sezonu u Fenerbahčeu pa i nije čudo zašto će ga Saudijci pokušati primamiti novcem, uostalom kao što su uradili i sa drugim evropskim zvijezdama.

Inače, Fenerbahče u četvrtak navečer igra revanš meč četvrtfinala Konferencijske lige protiv Olympiacosa pa ostaje da se vidi da li su Turci ovu vijest plasirali kao destabilizirajući faktor u svlačionici Kanarinaca.Sa 20 postignutih golova Džeko je prvi strijelac turske Superlige, ali gledajući njegova izdanja na terenu dojam je da bi sve pogotke zamijenio za titulu prvaka ili neki trofej sa Fenerbahčeom.

Za kratko vrijeme Sarajlija je postao omiljen među pristalicama Fenera, dobio je i kapitensku traku i pravi je vođa na terenu. Njegov odlazak bi sigurno bio nenadoknadiv gubitak za višestrukog prvaka Turske.

Učitaj još novosti