17. 04. 2024 - 16:34
VELIKI PREOKRET OKO SLUČAJA KOJI JE EVROPU DIGAO NA NOGE: Dres...
907
Shares
VELIKI PREOKRET OKO SLUČAJA KOJI JE EVROPU DIGAO NA NOGE: Dres u Dortmundu nije ukraden!

VELIKI PREOKRET OKO SLUČAJA KOJI JE EVROPU DIGAO NA NOGE: Dres u Dortmundu nije ukraden!

17. 04. 2024 - 16:34
0
Shares

Nakon što je praktično cijela nogometna Evrope prenijela vijest o nevjerovatnom događaju s Westfallena, javio je u toj priči oštećeni navijač.Mnogi su ostali šokirani scenama prikazanim u prijenosu utakmice između Borussije Dortmund i Atletico Madrida, odnosno onima sa slavlja nakon trijumfa domaćeg sastava.

Tako je u prvi plan došla scena u kojoj Julian Brandt dolazi do tribine s navijačima u invalidskim kolicima te jednom navijaču pruža dres. U tom trenutku se iza njega pojavila, kako se kasnije saznalo, navijačica koja je uzela dres i otišla s tribine, dok ju gospodin u pratnji spomenutog invalida pokušava zaustaviti.Sve je uistinu izgledalo kao krađa dresa
Kako se kamera nakon toga okrenula prema Brandtu, neki kolektivni zaključak navijača bio je da je dres otet navijaču invalidu i pokrenuta je velika akcija među navijačima, s ciljem pronalaska te osobe.

Na kraju veliki preokret. Javio se invalid iz priče te je otkrio kako dres uopće nije ukraden.

Rekao je kako on nije mogao dohvatiti dres pa ga je dohvatila njegova dugogodišnja partnerica, koja je uzela dres i tim ga putem odmah odnijela na sigurno, da mu se ne bi dogodilo ono za što je jutros cijela svijet vjerovao da je.

Njegova djevojka odnijela je dres na sigurno
Ime navijača je Kim Basenach, a on se javio Bildu, čak im poslavši svoju fotografiju u spomenutom dresu.

Dakle, sve je bilo u redu i dres je završio tamo gdje treba, a cijela situacija nam je zapravo dokaz kako kratke snimke ne trebamo shvatiti onako kako se na prvu čine nego da je ipak potrebno sve provjeriti. Onda ne bi nastala ovakva strka, kakva je dovela do neželjene situacije za mnoge.

Učitaj još novosti