13. 04. 2024 - 19:15
Đoković poražen u polufinalu Monte Karla
907
Shares
Đoković poražen u polufinalu Monte Karla

Đoković poražen u polufinalu Monte Karla

13. 04. 2024 - 19:15
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u polufinalu turnira u Monte Karlu pošto je sa 2:1 (4:6,6:1, 4:6) u setovima poražen od Kaspera Ruda. Srpski teniser je nakon eliminacija na Australijan openu i Indijan Velsu ostao bez još jednog trofeja u ovoj godini.

Pomenuti meč mnogo bolje je otvorio Kasper Rud, koji je u prvom gemu napravio brejk i to nakon što je Đoković poveo sa 30:15. Oba tenisera su potom odbranila svoje servise, da bi Đoković u četvrtom gemu koji je trajao čitavih sedam minuta bio nadomak brejka, ali nije uspio.

Već u narednom gemu Rud pravi još jedan brejk i već tada je bilo jasno da će osvojiti prvi set.

Đoković je u drugom setu pritisnuo "restart" i praktično oduvao protivnika. Ono što je Norvežanin radio u prvom setu, Novak je učinio u drugom. Već u drugom gemu napravio je brejk, te protivniku dozvolio samo jedan gem do kraja seta.

Ipak, odlučujući set pripao je norveškom teniseru koji je ekspresno poveo sa 3:0 i rutinski priveo meč kraju. Prelomni trenutak u trećem setu dogodio se u drugom gemu kada je i pored vođstva Đokovića od 30:0

Novak je potom uspio da smanji na 3:1, čak je izjednačio i na 4:4, ali više od toga nije mogao.

Norvežanin će se za trofej boriti protiv Stefanosa Cicipasa koji je u drugom polufinalnom duelu neočekivano savladao Janika Sinera sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4).

(telegraf.rs)

 

Učitaj još novosti