24. 03. 2024 - 14:05
Turska bruji o radikalnom potezu uprave Fenerbahčea: "Konačna...
907
Shares
Turska bruji o radikalnom potezu uprave Fenerbahčea:

Turska bruji o radikalnom potezu uprave Fenerbahčea: "Konačna odluka!"

24. 03. 2024 - 14:05
0
Shares

Turski fudbalski savez objavio je da bi se utakmica Superkupa između Fenerbahčea i Galatasarayja trebala odigrati 7. aprila, nakon što je prethodno zakazani finalni duel turskih velikana otkazan zbog haosa.

Susret se prvobitno trebao odigrati 29. decembra u Rijadu, ali Saudijci su zabranili fudbalerima da na 100. godišnjicu formiranja Republike Turske izađu u majicama s likom Mustafe Kemala Ataturka, a obje ekipe su odlučile da zbog toga ne nastupe.

Tako je meč otkazan, a novi je zakazan za 7. april u 21 sat u Šanliurfi na Nisan stadionu. Turci su odlučili na svom terenu organizovati Superkup nakon lošeg iskustva u Saudijskoj Arabiji.

Sada stiže vijest iz Turske koja kaže da uprava Fenerbahčea ne planira igrati sa prvom ekipom finale Superkupa protiv gradskog rivala.

Fener će u aprilu odigrati ukupno sedam utakmica. Žuto-plavi će 3. aprila igrati protiv Adane Demir u gostima, a četiri dana kasnije čeka ga Superkup protiv Galatasaraya.

Fener, koji će četiri dana nakon ove utakmice igrati protiv Olympiacosa u UEFA Ligi konferencija, zatražio je odgodu utakmice Galatasaraya iz tog razloga. "Konačna odluka", pišu turski mediji pozivajući se na izvore bliskih klubu.

Nakon što je Turski fudbalski savez odbio zahtjev uprave Fenerbahčea da se utakmica otkaže, klub je odlučio donijeti radikalnu odluku, pa sa drugim timom izaći na megdan svom ljutom rivalu.

Jasno, to bi vjerovatno značilo da se odriču trofeja i da bi ga prepustili Galati, što se neće dopasti navijačima Fenera, ali očito je cilj u ovom trenutku da se osvoji titula i da se nastavi pohod prema samom kraju Konferencijske lige, prenosi Sportsport.ba

 

Učitaj još novosti