27. 02. 2024 - 22:22
MARI PRIZNAO DA JE KOPIRAO ĐOKOVIĆA: "Uradio sam to što Novak...
907
Shares
MARI PRIZNAO DA JE KOPIRAO ĐOKOVIĆA:

MARI PRIZNAO DA JE KOPIRAO ĐOKOVIĆA: "Uradio sam to što Novak radi..."

27. 02. 2024 - 22:22
0
Shares

Britanski teniser Endi Mari otkrio je da je iskopirao tehniku Novaka Đokovića i radi isto ono što je nekada radio i Rodžer Federer.
Britanski teniser stigao je do 500 pobjeda na tvrdoj podlozi i ušao u elitno društvo.

Nekadašnji broj 1 otkrio je da mu je pomoglo to što je skinuo tehnike Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Radi se o žicama na reketu.
Uvijek sam pratio svoj instinkt sa poprečnim žicama. U pauzama između sezona sam menjao uspravne, kao što to Novak radi i kao što je Federer radio. Loptica tako odlazi sa reketa pod nešto višim uglom u odnosu na ranije i stvarno mi se sviđa to.

Endi Mari

Pre nego što je došao na Bliski istok, imao je drugačije razmišljanje.

Naravno, drugačije je kada ste na terenu, jer sam stare žice koristio 20 godina. Prirodno počnete da sumnjate i ne pobjeđujete. Tako da sam razmatrao da se vratim na staro, ali odlučio sam da to ne uradim. Siguran sam da će mi biti sve prijatnije kako sezona bude odmicala. Vjerujem da je to bila prava odluka za ovaj period u mojoj karijeri.
"Vjerovatno mi nije ostalo mnogo vremena"
Nekadašnji prvi teniser svijeta Endi Mari obeležio je važan jubilej - a onda je nagovjestio da bi uskoro mogao da završi karijeru.

Britanac je u prvom kolu turnira u Dubaiju nadigrao Denisa Šapovalova sa 4:6, 7:6 (5), 6:3.  Bila je to njegova 500. pobjeda u karijeri na tvrdoj podlozi.

- Verovatno mi nije ostalo mnogo vremena, ali ću dati svoj maksimum u ovih poslednjih nekoliko mjeseci – rekao je Endi.

- I dalje volim da se takmičim, volim ovu igru, kako starim sve je teže i teže takmičiti se, održati tijelo u formi.
Mari se priključio elitnom klubu u kojem Rodžer Federer (783), Novak Đoković (700), Andre Agasi (592) i Rafael Nadal (518).

- Nije loše! Imao sam uspijeha na betonu godinama – 500 je mnogo mečeva, ponosan sam na to. Nema mnogo igrača koji su postiglu to. Drago mi je što sam došao do te brojke.

Britanac je u karijeri osvojio tri grend slem titule – dve na vimbldonu i jednu na US Openu, a ukupno u kolekciji ima 46 pehara. Bio je i prvi teniser sveta.

Velikih problema imao je sa povredom kukova, zbog čega je morao na ozbiljne operacije...

Učitaj još novosti