09. 06. 2023 - 10:01
Bayern je završio prvo veliko pojačanje, besplatno stigao...
907
Shares
Bayern je završio prvo veliko pojačanje, besplatno stigao igrač koji vrijedi 28 miliona eura

Bayern je završio prvo veliko pojačanje, besplatno stigao igrač koji vrijedi 28 miliona eura

09. 06. 2023 - 10:01
0
Shares

Vezni nogometaš Konrad Laimer novi je igrač minhenskog Bayerna, a u ovaj tim dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Leipzigom.

Bayern i Laimer su još u decembru prošle godine dogovorili sve lične uslove te postigli usmeni dogovor, a iako se očekivalo da bi u klub možda mogao doći i u januaru, na kraju od toga nije bilo ništa i tek po isteku ugovora je stigao u Minhen.

Laimer je ujedno i prvo pojačanje Bayerna za narednu sezonu i pojačat će konkurenciju u veznoj liniji.

Ovaj igrač je u Leipzig stigao iz Salzburga 2017. godine za obeštećenje od sedam miliona eura. Vrijednost Laimera prema specijalizovanom portalu Transfermarkt je 28 miliona eura.

Ranije je igrao u austrijskim niželigašima, a u sada već prošloj sezoni odigrao je 21 meč za svoj tim, nakon što je na početku sezone imao problema s povredama.

Bayern je nedavno u dramatičnom finišu sezone u Bundesligi došao do još jednog naslova šampiona Bundeslige i to pogotkom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu, što je bilo dovoljno da iskoriste kisk Borussije Dormtund protiv Mainza (2:2). Ipak, klub je unatoč tome odlučio uručiti otkaz Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu.

Učitaj još novosti