09. 06. 2023 - 08:24
Obnavlja se Real Madrid: Iduće sedmice stižu čak 3 pojačanja
907
Shares
Obnavlja se Real Madrid: Iduće sedmice stižu čak 3 pojačanja

Obnavlja se Real Madrid: Iduće sedmice stižu čak 3 pojačanja

09. 06. 2023 - 08:24
0
Shares

Jude Bellingham, Brahim Diaz i Fran Garcia bit će u fokusu na prezentaciji koju će Real Madrid organizovati sljedeće sedmice na Santiago Bernabeuu, javlja Fabrizio Romano. Engleski 19-godišnji veznjak Jude Bellingham bit će najveća zvijezda te prezentacije. Stigao je iz Borussije Dortmund za 103 miliona eura, a vrijednost transfera može se popeti i do 130 miliona eura ako se ostvare uslovi za bonuse.

Bellingham je odigrao izvrsnu prošlu sezonu te je bio peti najbolje ocijenjeni igrač u Bundesligi. Igrao je uglavnom centralnog veznog, a u 42 utakmice zabio je 14 pogodaka te sedam puta asistirao. Igrao je vrlo dobro i za englesku reprezentaciju. S Realom će potpisati ugovor koji će vrijediti do 2025. godine.

Nešto manje atraktivno bit će predstavljanje španskog lijevog beka Frana Garcije (23), koji stiže iz Rayo Vallecana za pet miliona eura. Garcia je dijete Reala, u kojem je igrao za mlađe kategorije te za drugu ekipu, iz koje je 2021. godine prodan za dva miliona eura u Rayo.

Prošle sezone naigrao se za 11. tim Španije, nastupio je u 40 utakmica i zabio dva gola uz tri asistencije. Garcia bi mogao biti vrijedan igrač za Real, u kojem na poziciji lijevog beka nema puno rješenja.

Treći igrač je Brahim Diaz, s kojim će klub produžiti ugovor do 2027. godine. Nije bilo teško zaboraviti da je špansko-marokanski ofanzivac igrač Reala jer je za Kraljevski klub odigrao samo 21 utakmicu, otkad je 2019. stigao iz Manchester Cityja. Većinu je vremena proveo u Milanu na posudbi pa se pisalo da bi ga talijanski klub mogao i zadržati nakon ove sezone.

No to se nije dogodilo i potpisat će ugovor na još pet godina s Realom. Prošle sezone igrao je u 44 utakmice za Milan, zabio sedam pogodaka te sedam puta asistirao. Posebno se istaknuo i briljirao u derbijima i važnim utakmicama. 

 

Index.hr

Učitaj još novosti