09. 06. 2023 - 07:40
LEGENDA JE KLUBA, ALI... Predsjednik Milana objasnio zašto je...
907
Shares
LEGENDA JE KLUBA, ALI... Predsjednik Milana objasnio zašto je otjerao Maldinija

LEGENDA JE KLUBA, ALI... Predsjednik Milana objasnio zašto je otjerao Maldinija

09. 06. 2023 - 07:40
0
Shares

Predsjednik Milana Paolo Scaroni kaže da Paolo Maldini više nije potreban Rossonerima, da se nije snalazio u timskom radu i da je s tim u vezi dobio otkaz te da će klub nastaviti da prati inovativne modele vođenja kluba.

Optužio je Maldinija se se nije snalazio u timskom radu, odnosno da se nije osjećao dobro u takvoj organizaciji i da je to bio povod da se razdvoje.

"Svi smo imali smo riječi hvale za Paola Maldinija, koji je veliki gospodin, neko ko je povezan s Milanom i ko je dobro radio za ovaj klub. Ali, mi pratimo inovativniji model, barem za Italiju, kako voditi klub", rekao je Scaroni pa nastavio:

"To nas dovodi do toga da svi moraju raditi kao tim. Imamo osjećaj da se Maldini nije dobro osjećao u takvoj organizaciji i da je najbolje da se razdvojimo. Svakako da je Maldini imao udjela u svim uspjesima Milana i zahvalni smo mu, ali on više nije potreban Milanu."

Nakon toga, rekao je da je trener Stefano Pioli centralna ličnost projekta, a mediji u Italiji posljednjih dana su pisali da je Mladini želio smijeniti ovog stručnjaka i na njegovo mjesto dovesti Andreu Pirla.

Također se dodaje kako je Maldini u velikoj mjeri bio nezadovoljan odlukom čelnika da za ovaj prijelazni rok odvoje samo 50 miliona eura.

Igrači Milana su u međuvremenu na pauzi, a klub je već dogovorio tri prijateljske utakmice koje će igrati u julu i augustu protiv Reala, Juventusa i Barcelone.

Milan je ove sezone završio kao četvrti u Seriji A, dok je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od svog najvećeg rivala Intera.

Učitaj još novosti