08. 06. 2023 - 22:42
Novo pojačanje Liverpoola odbilo broj koji je ponuđen: Evo...
907
Shares
Novo pojačanje Liverpoola odbilo broj koji je ponuđen: Evo zašto nije htio uzeti

Novo pojačanje Liverpoola odbilo broj koji je ponuđen: Evo zašto nije htio uzeti

08. 06. 2023 - 22:42
0
Shares

Ofanzivni veznjak Argentine Alexis Mac Allister kao veliko pojačanje stigao je u Liverpool, a odabrao je nositi broj 10 na leđima, iako je imao druge ponude.

Nakon sjajne epizode u Brightonu, gdje je ispratio progres simpatičnih Galebova od druge lige do plasmana u Evropu, Mac Allister je odlučio preći na Anfield, pošto je imao ponude i mogao birati gdje će nastaviti karijeru.

Brojni velikani bili su zagrijani za njegove usluge, a najveću borbu vodili su Chelsea i Liverpool. Ipak, prvak svijeta s Argentinom i jedan od junaka Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine odlučio je preći na Anfield.

Liverpool je jučer ozvaničio transfer, a Mac Allister se na predstavljanju pojavio u dresu s brojem 10. Kaže da je taj broj odlučio nositi jer već ima priliku za to u Argentini.

Ono što je najzanimljivije, jeste da je Argentincu ponuđena "osmica", koju je na leđima nosio Steven Gerrard. Taj broj u Liverpoolu važi za "najteži" i nosi najveću odgovornost, ali je Mac Allister to odbio.

"Imao sam mogućnost uzeti broj 10, koji mi je ponuđen. To je veliki broj ovdje jer je nosio Steven Gerrard. Ipak, odbio sam i odlučio se za desetku, koju sam nosio u Argentini, u Brightonu i u U-23 reprezentaciji. To je broj koji volim i zato sam se odlučio", rekao je Mac Allister.

Iako cijena nikada nije potvrđena, Liverpool je navodno za njegove usluge platio 42 miliona eura.

Kada se tek pojavio na nogometnoj sceni, Mac Allister je zbog svog prezimena bio interesantan otočkim medijima. Naravno, pažnju je privlačilo to što njegovo prezime asocira na britansko otočje. Kasnije je medijima otkrio da su njegovi preci doselili u Argentinu iz irskog Donabatea.

Učitaj još novosti