08. 06. 2023 - 22:15
Jedna senzacija i jedan očekivan rezultat: Zakazano finale...
907
Shares
Jedna senzacija i jedan očekivan rezultat: Zakazano finale Roland Garrosa kod dama

Jedna senzacija i jedan očekivan rezultat: Zakazano finale Roland Garrosa kod dama

08. 06. 2023 - 22:15
0
Shares

Prva teniserka svijeta Iga Swiatek bez većih problema savladala je Beatriz Haddad Maiju i tako se plasirala u finale Roland Garrosa.

Konačan rezultat bio je 2:0, a po setovima 6:2 i 7:6 (7) za poljsku igračicu, koja je i prvi favorit turnira u Parizu.

Brazilka Beatriz Haddad Maia na sjajan način otvorila je meč i činilo se da bi mogla nastaviti senzacionalan put na Roland Garrosu. Međutim, nakon što je napravila break na startu, njena igra u prvom setu se "raspala".

Swiatek osvaja šest od narednih sedam gemova i rezultatom 6:2 dolazi do vodstva u setovima. Drugi dio igre donio je znatno veću dramu.

I u drugom setu Brazilka je imala prednost breaka, ali se u šestom gemu Swiatek vraća i poravnava na 3:3. Obje teniserke lako su čuvale svoj servis do tie-breaka, a tu nakon velike drame favorizovana Poljakinja pokazuje nešto više staloženosti, što je bilo dovoljno za plasman u finale.

Tu je u subotu čeka senzacionalna Karolina Muhova, inače 43. igračica na WTA listi. Čehinja Muhova je danas priredila senzaciju savladavši drugu igračicu svijeta Arinu Sabalenku i tako je spriječila derbi dvije najbolje teniserke svijeta u ovom trenutku u velikom finalu.

Finale u kojem se sastaju prva i 43. igračica svijeta zakazano je za subotu u 15 sati.

Učitaj još novosti