19. 05. 2023 - 12:24
Fjuri napravio haos na društvenim mrežama: Prozivao...
907
Shares
Fjuri napravio haos na društvenim mrežama: Prozivao potencijalne protivnike

Fjuri napravio haos na društvenim mrežama: Prozivao potencijalne protivnike

19. 05. 2023 - 12:24
0
Shares

Tajson Fjuri (Tyson Fury) nije aktivan u ringu, a već neko vrijeme ga nije bilo ni na društvenim mrežama. Dok se očekuje njegov povratak borbama, vratio se na Instagram i to u svom stilu – s nizom uvreda i provokacija boraca s kojim se dovodi u vezu.

Vlasnik WBC-ovog pojasa teške kategorije pokušao je u ovoj godini dogovoriti za ujedinjenje pojaseva protiv Oleksandra Usika, dok su se kao mogući protivnici spominjali Andi Ruiz i Žang Žilei. Spominjala se i borba s Frensisom Enganuom (Francis Ngannou).

Pošto ništa od toga nije dogovoreno, Fjuri nije previše sretan.

- Nisam bio na Instagramu neko vrijeme. Bio sam na godišnjem, odmarao sam se, trenirao, jeo i radio svakakva s***a. Ali želim vam ovo reći: Nokautirat ću sve ove tipove i spreman sam za borbu. Nisam se borio od decembra, ali to nije moja krivica. Htio sam se boriti protiv patuljka Usika, ali on se nije htio boriti - rekao je i nastavio:

- Pokušao sam ugovoriti meč i protiv Džošue (Anthony Joshua), ali on se također ne želi boriti. Pokušavam se boriti sa svima, Andi Ruiz tražio je 20 miliona dolara. Ludi gad, ne znam ko će mu toliko dati. Ko je dostupan? Možda Žilei Žang? Spreman sam boriti se s bilo kim, bilo kada i bilo gdje. Jedva čekam boriti se protiv Usika, AJ-a, bilo koga. Polomit ću vas, ja sam najopasniji tip na svijetu. – dodao je popularni „Kralj cigana“.

U seriji objavljenih snimaka koji su uslijedili Usika je nazvao kukavicom, Enganuu je poručio da je idiot i da ga čeka, a imao je šta reći i Džou Roganu (Joe), komentatoru koji je rekao da Fjuri nema šanse protiv Džona Džonsa (Jon Jones).

Sve njih Fjuri je isprozivao i izvrijeđao, a onda je dobio i niz odgovora od prozvanih.

- Hej, Tajsone. Čini se da te Džo pogodio u živac. Priznat ću da si nedodirljiv u ringu, ali nemojmo to pobrkati s onim što bi se dogodilo da kročiš u moj kavez. Ako želiš razriješiti neka svoje pitanja, nazovi Dejnu. Ja ću ti pomoći - odgovorio mu je Džons, preusmjerivši ga na Dejnu Vajta (Dana White), prvog čovjeka UFC-a.

Odgovorio mu je i Usik i poručio da je pohlepan, ali da će se ponovo susresti. Žang mu je napisao da je spreman, a Enganu da je dostupan i spreman pa mu poručio da, budući da nijedan bokser ne želi borbu, on je taj koji je spreman da je prihvati. 


Avaz sport

Učitaj još novosti