16. 05. 2023 - 17:01
ZVIJER SE SPREMA Francis Ngannou donio dugo očekivanu odluku
907
Shares
ZVIJER SE SPREMA Francis Ngannou donio dugo očekivanu odluku

ZVIJER SE SPREMA Francis Ngannou donio dugo očekivanu odluku

16. 05. 2023 - 17:01
0
Shares

Kamerunski MMA superstar Francis Ngannou je konačno donio dugo očekivanu odluku, te se odlučio da karijeru nastavi u američkoj organizaciji Professional Fighters League (PFL).

Ngannou (36 godina, 17 pobjeda, 3 poraza) je u januaru napustio najjaču svjetsku MMA organizaciju UFC kao prvak teške kategorije, te je dugo pregovarao s nekoliko potencijalnih narednih destinacija.

Na kraju je od PFL-a dobio uslove koji su za njega bili zadovoljavajući i postao je najveće ime koje je potpisalo ikad za PFL.

PFL je u MMA svijetu karakterističan po tome da se borci takmiče u ligaškom formatu, te na kraju pobjednik dobije nagradu u iznosu od milion dolara.

No, za mnoge najbolji MMA teškaš svijeta, se neće takmičiti u ligi, već će biti dio "Super Fight" divizije.

Članovi te elitne divizije se ne bore u PFL ligi, već se njihove borbe organizuju na posebnom eventu gdje borci dobijaju 50 posto generisanih prihoda s borbe. Prije Ngannoua, "Super Fight" ugovore su potpisali Jake Paul i Kayla Harrison.

PFL je objavio da će se Ngannou boriti prvi put 2024. godine, što bi moglo značiti da će mu protivnik biti borac koji osvoji ovogodišnju PFL ligu. Titulu brani hrvatski borac Ante Delija koji je među najvećim favoritima i ove sezone, te je on jedan od potencijalnih Kamerunčevih protivnika za superborbu 2024. godine.

Važno je napomenuti i da je PFL Ngannouu napravio još ustupaka. Tako je on imenovan za predsjednika PFL Afrike, a bit će mu dozvoljeno i da se bavi profesionalnim boksom, te bismo ga mogli uskoro vidjeti i u ringu protiv Tysona Furyja ili Deontayja Wildera.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti