17. 01. 2023 - 18:48
Bio je svjetski prvak s Njemačkom u nogometu, danas bez majice...
907
Shares
Bio je svjetski prvak s Njemačkom u nogometu, danas bez majice hoda na -20 stepeni

Bio je svjetski prvak s Njemačkom u nogometu, danas bez majice hoda na -20 stepeni

17. 01. 2023 - 18:48
0
Shares

Ovo je najteži psihički i fizički pothvat koji sam odradio. Posljednjih nekoliko minuta nisam osjećao tijelo i morao sam pronaći nešto duboko u sebi kako bih nastavio, ispričao je Schürrle

Umirovljeni njemački nogometaš i bivši reprezentativac Andre Schürrle (32), na društvenim je mrežama objavio fotografije na kojima se gol do pasa i u kratkim hlačama po teškim vremenskim uvjetima penje na planinu. 

Na Instagramu ga prati četiri i pol miliona obožavatelja s kojima je podijelio iskustvo o izazovu "Iceman" u kojem sudjelovao. 

"Ovo je najteži psihički i fizički pothvat koji sam odradio. Posljednjih nekoliko minuta nisam osjećao tijelo i morao sam pronaći nešto duboko u sebi kako bih nastavio. Ovo je iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Vjetar je puhao 100 km/h i bilo je -19 Celzijevih stupnjeva. Nikad ovo neću zaboraviti i naučio sam da su tijelo i um jači nego što sam mislio", napisao je bivši njemački nogometaš. VIDEO OVDJE

Bivša zvijezda Chelseaja karijeru je završila sa samo 29 godina, a kao razlog je tada naveo da ne želi više proživljavati kompetenciju i usamljenost koje su sastavni dio profesionalnog nogometa. 

- Često sam se u posljednje vrijeme osjećao usamljenim, praznina je u meni postajala sve veća, a trenuci u kojima doista uživam u nogometu sve rjeđi - kazao je 2020. godine. 

Schürrle je tijekom karijere igrao za Bayer Leverkusen, Wolfsburg, Borussiju Dortmund te je bio na posudbama u Fulhamu i Spartak Moskvi. Schürrle za njemačku reprezentaciju skupio je 57 nastupa, zabio 22 gola te je bio jedan od glavnih aduta Joachima Löwa u pohodu Elfa na svjetsko zlato 2014. godine. Brazilu je u polufinalu zabio dvaput, a u finalu asistirao Götzeu za pobjednički gol. 

pxl-pa-200119-23293314

foto: Adam Davy

izvor: 24sata.hr

Učitaj još novosti