26. 08. 2021 - 17:50
Đoković: "Ne želim da mi ovo piše na nadgrobnom spomeniku"
907
Shares
Đoković:

Najbolji na svijetu

Đoković: "Ne želim da mi ovo piše na nadgrobnom spomeniku"

26. 08. 2021 - 17:50
0
Shares

Najbolji teniser svijeta podjelio novu lekciju ljudskosti, ističući koliko su mu porodica, zdravlje, ljubav, sreća i to da bude dobar čovijek, ispred svakog teniskog uspeha.

Slavni Njujork Tajms napravio je priču s Novakom Đokovićem uoči US opena, gdje Novak pokušava da uđe u historiju tenisa kao najtrofejniji Grend slem šampion i kao drugi teniser u open eri koji je osvojio sva četiri Grend slema.

Novak je pričao o svojoj filozofiji života i po čemu želi da bude upamćen, ističe da su to porodica, ljubav, zdravlje i sreća.

- Devedeset devet odsto ljudi na ovoj planeti, ako ih pitate šta vam je najvažnije u životu, reklo bi da su to porodica, ljubav, zdravlje, sreća. Pa bih rekao te četiri stvari i dodao da želim da budem najbolji otac i muž što sam mogao biti. Takođe bih volio da budem zapamćen kao osoba koja je davalac i osoba koja je brinula o drugima i ostavila trag u svijetu i koja je inspirisala druge i koja je živjela punim plućima. To je za mene definicija kako bih želio da se osvrnem na svoj život posljednjih dana svog života.

Onda je uslijedilo interesantno pitanje, jedno od neobičnijih koje je Novak dobio na intervjuima. Da li bi želio da mu na nadgrobnom spomeniku piše "ovde leži pobjednik Grend slema"?

- Ne, ne, ne - rekao je Novak brzo i odlučno.

- Ako bi mi neko došao u posjetu i gledao nadgrobni spomenik, ne bih želio da bude napisano kako sam najbolji, najuspješniji teniser u istoriji. Naravno, to je veoma, veoma važan dio mog života i nešto čemu sam posvećen. Ali ako moram to da postavim na skalu i uporedim ono što je važnije, to mi ne pada na pamet - rekao je Đoković.

Inače, ukoliko uspe da osvoji US open, Novak će se pridružiti odabranoj grupi veličanstvenih - Donu Budžu 1938, Moren Konoli 1954, Rodu Lejveru 1962. i 1969. kao i Štefi Graf 1988.

US open počinje od u ponedeljak 30. avgusta.

Sport.ba/Telegraf

Učitaj još novosti