21. 02. 2021 - 20:42
KAKVE PROVOKACIJE: Lukaku poslao poruku Ibrahimoviću nakon...
907
Shares
KAKVE PROVOKACIJE: Lukaku poslao poruku Ibrahimoviću nakon postignutog gola u milanskom derbiju

KAKVE PROVOKACIJE: Lukaku poslao poruku Ibrahimoviću nakon postignutog gola u milanskom derbiju

21. 02. 2021 - 20:42
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je u oktobru prošle godine bio vrlo jasan o svom statusu u Italiji. Tada je rekao: "Milan nikada nije imao kralja. Oni imaju Boga".

Nikada mu nije nedostajalo samopouzdanje i svoje tvrdnje je uglavnom potkrepljivao, ali današnji nestrpljivo očekivani milanski derbi bio je drugačiji. Šveđanin je natjeran da "pojede svoje riječi".

Naime, Romelu Lukaku je odigrao ključnu ulogu u današnjoj pobjedi Intera nad Milanom na San Siru rezultatom 3:0, a nakon što je upisao asistenciju Lautaru Martinezu za početni gol, sjajnu partiju kompletirao je i odličnim trećim golom za Inter.

Lukaku je tada bio posebno inspirisan. Dotrčao je do korner zastavice, pokazao na prsa i uzviknuo "Dio, diooo!" što je bio odgovor na nedavni sukob s Zlatanom Ibrahimovićem.
Novinar Emanuel Rosu je preveo riječi Belgijanca i pojasnio šta ova poruka znači.

"Slušao sam iznova i iznova. Može biti 'lo', što se prevodi kao 'ja', može biti 'Dio', što se prevodi kao Bog. Očigledno upućeno Zlatanu. On je prethodno rekao da je on 'Bog' Milana pa bi bilo koji od gore navedena dva imao smisla", objasnio je.

 

Učitaj još novosti