13. 10. 2020 - 22:30
Mladi Zmajevi su zaslužili više! Mlada reprezentacija BiH zbog...
907
Shares
Mladi Zmajevi su zaslužili više! Mlada reprezentacija BiH zbog sudijske greške minimalno poražena u Njemačkoj

Mladi Zmajevi su zaslužili više! Mlada reprezentacija BiH zbog sudijske greške minimalno poražena u Njemačkoj

13. 10. 2020 - 22:30
0
Shares

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoj sedmi meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Sloveniji i Mađarskoj.

Izabranici selektora Slobodana Starčevića poraženi su od Njemačke sa 0:1 u Furthu, u meču, nakon koje ostaje utisak da je rezultat mogao biti drugačiji za naš tim.

Selektor Slobodan Starčević na raspolaganju je imao sve igrače u ovoj dobnoj skupini, pa smo Njemačkoj na megdan izašli u najjačem mogućem sastavu i vjerovatno najboljem koji trenutno ima naša mlada reprezentacija. Mogao je meč otići u drugom smjeru, onom kojim smo mi željeli, već u 10. minuti, kada je veznjak i debitant u našem timu Ajdin Hasić bio sebičan, pa je umjesto proigravanja Ermedina Demirovića, odlučio da sam završi akciju, ali je šutirao pravo u golmana domaće selekcije.

Slično kao i u prvom meču u Zenici, Njemačka je povela u 29. minuti. Ozcan je šutirao, a Nmceha matira Vladana Kovačevića, uz očigledan faul nad Amarom Beganovićem, no sudija nije ništa svirao.

Samo dvije minute nakon toga naš prvi napadač Demirović se odlično snalazi, ali Grill je to odbranio. U 28. minuti Handwerker šutira iz slobodno udarca, ali Kovačevića brani, iako je imao dosta problema da uhvati tu loptu.

U drugom dijelu nije bilo prilika ni na jednoj strani, sve do 70. minute, a onda je naša selekcija u tri minute imala dvije odlične prilike da stigne do izjednačenja. Prvo Resić proigrao Demirovića, a ovaj iskosa sa desne strane šutira, ali Grill odlično brani. Dvije minute kasnije, BiH dobija slobodan udarac sa lijeve strane, nešto kao skraćeni korner, ali iz dobre pozicije za šut. Gazibegović je odlučio da šutira, ali Grill i ovaj put brani, lopta se odbija do Demirovića, ali je njegov udarac glavom izblokiran.

U 82. minuti Bradonjić je napravio slalom kroz odbranu Njemačke, ali nije dobro uputio pas, da bi lopta na kraju akcije stigla do rezerviste Đokanovića, koji šutira prizemno, ali lopta odlazi pored gola. U 88. minuti Kother šutira za Njemačku, ali Kovačević je bio siguran, te je odbranio i poslao loptu u korner.

To je bilo i sve u ovoj utakmici, pa je na kraju završeno Njemačka - BiH 1:0.

Učitaj još novosti