28. 09. 2019 - 08:20
"Sa 17 godina sam otišao od kuće. Da roditelji nisu krenuli sa...
907
Shares

COUTINHO ZA BILD

"Sa 17 godina sam otišao od kuće. Da roditelji nisu krenuli sa mnom, ne bi me bilo"

Sport.ba
28. 09. 2019 - 08:20
0
Shares

Ofanzivni vezista Bayerna Phillippe Coutinho istakao je u razgovoru za Bild da je najteži momenat u njegovoj karijeri bio trenutak kada je trebao napustiti Brazil i priviknuti se na evropski sistem življenja.

„Kada sam prešao u Inter imao sam 17 godina. Napustio sam mjesto koje mi je bilo poznato. Do tada sam živio sa svojim roditeljima, igrao se sa svojim drugovima“, istakao je Coutinho i dodao:

“Tada sam morao da se naviknem na drugačije okruženje i kulturu, a to nije bilo lako. Novi klub, novi jezik, veliki igrači kao saigrači. To je bila teška faza za mene, bio sam na početku karijere. Moji roditelji i moja supruga su došli kod mene i to mi je veoma pomoglo. Da sam bio sâm, ne bi uspjelo“.

On je preko Milana i Espanyola 2013. stigao u Liverpool i kasnije upoznao Jurgena Kloppa, kojeg 27-godišnjak opisuje kao „izuzetnog i posebnog u svemu što radi“.

„Proveo sam divno vrijeme pod njegovim vodstvom i beskrajno mnogo sam od njega naučio“.

Na meču protiv Kolna, golgeter Robert Lewandowski mu je prepustio izvođenje penala, poslije čega se brazilski reprezentativac upisao u listu strijelaca.

„To je bio veoma lijep gest sa njegove strane i poseban trenutak za mene“.

Upitan ko mu je naviše pomogao da se navikne na život u Njemačkoj, Coutinho kaže:

„Svi u Bayernu. Navijači, igrači i svi zaposleni. Ovaj klub je kao jedna velika porodica“, zaključio je Coutinho.

Učitaj još novosti