08. 09. 2019 - 14:25
OVO JE 11 VRHUNSKIH IGRAČA BEZ KLUBA Svi oni još uvijek traže...
907
Shares
OVO JE 11 VRHUNSKIH IGRAČA BEZ KLUBA Svi oni još uvijek traže ekipu, a neki komotno mogu u startnu postavu velikana

SLOBODNI IGRAČI

OVO JE 11 VRHUNSKIH IGRAČA BEZ KLUBA Svi oni još uvijek traže ekipu, a neki komotno mogu u startnu postavu velikana

Germanijak.hr
08. 09. 2019 - 14:25
0
Shares

Kao i svakog ljeta, tako smo i ovog mogli svjedočiti brojnim igračima koji su po isteku ugovora prešli u neku drugu momčad potpuno besplatno. Najveći maheri ovog posla definitivno su u Juventusu, koji kao po nekom nepisanom pravilu svakog ljeta dovede barem jedno značajno pojačanje bez plaćanja odštete.

U Torinu takve poslove dogovaraju puno prije kraja prijelaznog roka, no to ne znači da i nakon službenog kraja mercata nema nekolicina sjajnih igrača koji su na tržištu, ali bez kluba. Kada bi u ovom trenutku od takvih igrača složili cijelu postavu, dobili bismo itekako zanimljivu družinu, koja bi imala što za reći na nogometnim terenima.

Na golu je Heinz Linder, 29-godišnji Austrijanac iza kojeg su dvije sezone u Grasshoppersu, jednako toliko u eintrachtu te osam sezona u Austriji iz Beča. S obzirom na to da je njegov dosdadašnji klub ispao u drugu švicarsku ligu, Linder je napustio klub, no zasad nije našao novog poslodavca. Za reprezentaciju je upisao 28 nastupa.

Mjesto desnog beka pokriva iskusni Danny Simpson, izdanak škola Manchester Uniteda, no tamo nikad nije dobio priliku. Iza njega su brojne posudbe, ugovori s Newcastleom, QPR-om te pet sezona u Leicesteru. Suprotnu bočnu poziciju, onu na lijevoj strani, pokriva Fabio Coentrao. Iako imamo dojam kao da je cijelu vječnost prisutan na najvišoj sceni, ovaj Portugalac tek ima 31 godinu. Prije osam godina Real Madrid ga je kupio za 30 milijuna eura iz Benfice, ali nakon četiri godine počele su brojne posudbe. Posljednja u Rio Aveu, nakon čega mu je istekao ugovor s Kraljevskim klubom i našao se na transfer tržnici.

Na stoperskom dvojcu imamo igrače koji su u životopis upisali ugledne klubover. Ondrej Mazuch nanizao je Fiorentinu, Anderlecht, Dnipro, Spartu i Hull, dok je Gabriel Paletta nakon Boce Juniorsa u Europi igrao za Liverpool, Parmu, Milan, Atalantu te na kraju kineski Suning.

Dvojac koji je zadužen za kontrolu veznog reda dolazi nam iz Italije. Andrea Bertolacci veliko je razočarenje na San Siru. 2015. godine stigao je iz Rome za 20 milijuna eura, no u Milanu nije pokazao ništa čime bi opravdao toliki novac te je s 28 godina poslan na biro. Treba reći kako nije imao niti sreće s ozljedama. Uz njega je tu Claudio Marchisio, legenda Juventusa koji se nakon odlaska iz Torina jednu sezonu zadržao u ruskom Zenitu, no ozljeda koljena uništila mu je planove da ostavi dublji trag u St. Petersburgu. Za reprezentaciju je nastupio 55 puta, a postigao je pet golova.

Poziciju polušpice, fantaziste zauzima Hatem Ben Arfa, igrač koji varira od briljantnog do očajnog. Prvo je bio sjajan u Lyonu, potom promjenjiv u Marseilleu, zatim je uslijedila četiri godine duga epizoda u Newcastleu prožeta posudbama, a u sezoni 2015/16 je eksplodirao u Nici. To mu je donijelo transferu  PSG, ali njegov težak karakter i temperament brzo su ga posvađali sa trenerom te je u dvije sezone skupio samo 23 nastupa. U rujnu prošl godine potpisao je za Rennes i bio glavni igrač momčadi koju je odveo do senzacionalnog osvajanja francuskog Kupa, kada su u finalu na penal pobijedili PSG.

Krilna mjesta u napadačkoj liniji zadužili su Mikael Susaeta i Keisuke Honda, dva vrlo cijenjena imena u nogometnom svijetu. Prvi je cijelu karijeru proveo igrajući za Athletic Bilbao, a u 507 utakmica za Baske zabio je 56 golova i namjestio ih još 87 komada. Odigrao je i jedan dvoboj za španjolsku izabranu vrstu, a okrunio ga je i zabijenim golom. Što se Honde tiče, sigurno se radi o ponajvećoj zvijezdi u povijesti japanskog nogometa, čemu svjedoči i 37 golova u reprezentativnom dresu, što ga svrstava na diobu četvrtog mjesta. Posljednjih godinu dana proveo je u Melbourneu, a prije toga njegovi su europski poslodavci bili Pachuca, Milan, CSKA Moskva i nizozemski Venlo.

Robusni afrički napadač, opis je koji odgovara i Wilfriedu Bonyju, nekada jednom od najboljih napadača Premiershipa. Rodom iz Obale Bjelokosti, svoju igračku eksploziju dočekao je igrajući za Swansea.U njihovom dresu u sezoni 2013/14 zabio 17 prvoligaških golova. Sljedeću seonu kreće s devet golova u jesenskoj polusezoni, a u siječnju 2015. kupuje ga Manchester City za vrtoglava 32 milijuna eura. I to je praktički bilo sve od Bonyja. U dresu Građana odigrao je 46 utakmica, zabio 11 golova te nakon godinu i pol preselio u Swansea na posudbu, da bi ga godinu potom otkupili nazad za 13 milijuna eura. Staru formu nikada nije pronašao pa ga je Swansea uskoro poslao u Al arabi na posudbu, no više od toga nije uspio izboriti na arapskom poluotoku. Stoga je ovog ljeta postao slobodan igrač i već tjednima bezuspješno pokušava pronaći novu sredinu.

pokit-b3e3e393c77e35a4a3f3cbd1e429b5dc

(Germanijak.hr)

Učitaj još novosti