08. 08. 2019 - 19:59
VELIKO POJAČANJE ZA TUZLAKE Potpisao bh. reprezentativac
907
Shares
VELIKO POJAČANJE ZA TUZLAKE Potpisao bh. reprezentativac

SANI ČAMPARA POJAČAO SLOBODU

VELIKO POJAČANJE ZA TUZLAKE Potpisao bh. reprezentativac

08. 08. 2019 - 19:59
0
Shares

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Sani Čampara potpisao je ugovor s bh. prvoligašem - Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle.

Čampara je za tuzlanski tim potpisao jednogodišnji ugovor, a kako je kazao Feni, na povratak iz Španije u BiH se odlučio nakon odličnog ciklusa s reprezentacim BiH u Kini i želje za većom minutažom. 

- Zadovoljan sam mojim nastupima u Kini, mislim da sam igrao na visokom nivou i imao dobru minutažu. Nakon toga sam dobio nekoliko ponuda iz Španije, ali odlučio sam se za Slobodu jer se nadam većoj minutaži na terenu. Tek mi je 20 godina i cilj mi je da igram što više - objasnio je košarkaš. 

Ekipa Slobode pod vodstvom trenera Josipa Pandže okupit će se 15. augusta i započeti pripreme za novu sezonu. Čampara očekuje da će se sa svojim novim timom boriti za vrh bh. prvenstva. 

- Razgovarao sam sa Čerkezovićem i trenerom Pandžom. Vjerujem da ćemo u svakoj utakmici pokušati dati sve od sebe za pobjedu - kazao je Čampara. 

U februaru će s reprezentacijom BiH igrati kvalifikacioni ciklus za evropsko prvenstvo. BiH će nastupiti u grupi H sa selekcijama Grčke, Latvije i Bugarske. 

- Grupa nam je veoma teška, ali mladi smo i talentovani i trebamo u svakom meču da se borimo, a tada vjerujem da pobjede neće izostati - zaključio je košarkaš. 

Čampara igra na poziciji pleja, visok je 190 cm, a karijeru je počeo u sarajevskim Sparsima, nakon čega odlazi u Španiju gdje je nastupao za Real Madrid, Palenciju i MoraBanc Andorru.

 

Učitaj još novosti