07. 08. 2019 - 14:55
McCollum objasnio zašto NBA zvijezde ne žele igrati za...
907
Shares
McCollum objasnio zašto NBA zvijezde ne žele igrati za reprezentaciju SAD-a

ZVIJEZDA PORTLANDA

McCollum objasnio zašto NBA zvijezde ne žele igrati za reprezentaciju SAD-a

07. 08. 2019 - 14:55
0
Shares

Košarkaš Portland Trail Blazersa CJ McCollum je objasnio svoju odluku da se ne pridruži selekciji Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu u Kini. On kaže da mu je priprema za novu sezonu važnija.

Sa Blazersima je McCollum imao veoma dugačku, ali i uspješnu sezonu. On, Lillard i društvo su dogurali do finala Zapada gdje ih je počistio Golden State. Očekivalo se da dvojac bude i veliki adut američke reprezentacije na Mundobasketu u Kini. Ipak, CJ je prvi odustao od igranja za nacionalni tim.

"Mislim da su i ostali momci na to gledali ovako: 'Zašto bih išao i potencijalno ispao iz sastava?' Ili dijela priprema. Ako svi igramo, manje se spremamo za sezonu i manja je minutaža zbog toga. Mnogi igrači ne igraju za reprezentaciju, onda će tvoji minuti porasti kroz sezonu i to će uticati na mart kada je najvažniji dio sezone. U januaru taj dio počinje, prije pauze za All-Star, poslije All-Stara i sve se lomi u martu i aprilu. Te dodatne milje i dodatni sati treniranja tokom ljeta... Ja sam ih imao najviše svake godine, ne želim da idem u Australiju ili Kinu i onda da se vratim i da se moram spremati za novu sezonu kada bih mogao da strateški planiram svoje pripreme", rekao je McCollum.

Učitaj još novosti