05. 05. 2019 - 22:44
KO KAŽE DA ŽENE NE ZNAJU UDARATI ? Knock out godine je...
907
Shares
KO KAŽE DA ŽENE NE ZNAJU UDARATI ? Knock out godine je načinila jedna dama

UFC

KO KAŽE DA ŽENE NE ZNAJU UDARATI ? Knock out godine je načinila jedna dama

Sport.ba
05. 05. 2019 - 22:44
0
Shares

Sutra ulazimo u sedmicu UFC 237 eventa, na kojem će Rose Namajunas braniti titule UFC prvakinje slamka kategorije protiv Jessice Andrade. Tim se putem možemo prisjetiti borbe u kojoj je tu titulu osvojila.

Rose Namajunas bila je veliki autsajder kad je u novembru 2017. godine krenula prema kavezu Madison Square Garden dvorane. Joanna Jedrzejczyk imala je niz od pet obrana titule, gdje je u posljednjoj borbi apsolutno izdominirala zastrašujuću Jessicu Andrade. Namajunas je, s druge strane, došla do pozicije izazivačice bez ikakvog niza. Savladala je Michelle Waterson, borbu ranije poražena je od Karoline Kowalkiewicz i niko nije vjerovao da je spremna na iznenađenje.

ggf

Nitko osim nje i njenog tima, predvođenog trenerom Trevorom Wittmanom. Oni su pripremili sjajnu taktiku, kojom su iznenadili Poljakinju i savladali je na način kakav je bio gotovo nevjerojatan. Joanna do tada nije izgubila niti jednu borbu, Rose nije nikoga nokautirala i ta oba podatka su se promijenila. Tek nešto više od dvije minute trebalo je Namajunas da prvakinju prvi put baci u probleme, a nakon tri minuta prve runde je to napravila drugi put, a tada je borbu i završila.

141ss

Potvrda da ovo nije bilo slučajno došla je pet mjeseci kasnije, kad je Namajunas u borbi na pet rundi obranila titulu upravo protiv Joanne. Sad je spremna na idući izazov koji je čeka u subotu. Spremno je prihvatila odlazak u Brazil, na noge Jessici Andrade koja izgleda jednako zastrašujuće kao i prije gore spomenutog prvog napada na titulu. Kladionice je ponovno smatraju velikim favoritom, no Rose nije slučajna prvakinja i to će pokušati još jednom dokazati. Možda čak na sličan način kao u borbi čiju je cijelu snimku UFC ponudio na svom Youtube kanalu. Pogledajte je!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti