27. 03. 2019 - 12:40
KHABIB OBJAVIO POST Pokušava isprovocirati McGregora
907
Shares
KHABIB OBJAVIO POST Pokušava isprovocirati McGregora

UFC

KHABIB OBJAVIO POST Pokušava isprovocirati McGregora

Sport.ba
27. 03. 2019 - 12:40
0
Shares

Conor McGregor je na Twitteru prije dva dana objavio da prekida karijeru. Kontroverzni irski borac u kratkoj poruci napisao je da odlazi iz MMA i poželio sreću svojim kolegama i suborcima u daljnjem radu.

khabib-mcgregor-white

"Zdravo, ljudi, samo kratka obavijest, danas sam se odlučio oprostiti od MMA. Starim kolegama želim sreću u daljnjem takmičenju, a ja se priključujem bivšim kolegama koji su već u penziji. Pina Colade od mene, dečki", napisao je 30-godišnji McGregor bez detaljnog objašnjenja.

Reakcije na odluku Irca su podijeljene. Dobar dio fanova Conoru ne vjeruje. Smatraju da je McGregor izveo marketinški trik kako bi dodatno pritisnuo šefove UFC-a, a u središtu svega je, naravno, novac. McGregor se i prije tri godine već oprostio pa se ipak vratio.

Neke legende oktogona, ipak, smatraju da bi bila šteta za borilački sport da se McGregor povuče jer će njegovim odlaskom ostati velika praznina.

S njima se ne slaže Khabib Nurmagomedov, čovjek koji je pobijedio Irca u kontroverznoj borbi u novembru prošle godine.

Dagestanac je slavio pobjedu prekidom u četvrtoj rundi, a haos je nastao kad je Khabib zbog provokacija izletio iz oktogona i borbu nastavio u publici.

Khabib je zaradio suspenziju od devet mjeseci, dok je Irac svojih šest mjeseci kazne već odradio.

Premda su mediji špekulirali oko revanša, a i sam Conor je nedavno slao izazivačke poruke Khabibu, Dagestanac nije pretjerano razočaran što uzvrata neće biti. .

Na svom je Twitter profilu objavio svoju fotografiju s pojasom prvaka uz poruku:

''U džungli ima mjesta samo za jednog kralja. Samo za jednog.'

 

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti