25. 03. 2019 - 23:34
SPREMA SE UFC SPEKTAKL Jon Jones ispričaoza koji meč bi volio...
907
Shares
SPREMA SE UFC SPEKTAKL Jon Jones ispričaoza  koji meč bi volio da bude ponovljen

UFC

SPREMA SE UFC SPEKTAKL Jon Jones ispričaoza koji meč bi volio da bude ponovljen

Sport.ba
25. 03. 2019 - 23:34
0
Shares

UFC prvak u poluteškoj kategoriji Jon Jones mišljenja je da bi Stipe Miočić trebao dobiti šansu za revanš protiv Daniela Cormiera za poraz koji je pretrpio na UFC 226 eventu i s kojim je izgubio pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji.

jon-jones

U razgovoru za LA Times, Jones je upitan bi li "Vatrogasac" nakon takve dominacije na tronu teške kategorije trebao dobiti priliku za revanš.

“Vjerujem, zaista vjerujem. Znate, Stipe je napravio toliko mnogo za teškašku diviziju. On je izuzetno uzbudljiv borac. Završio je jako mnogo protivnika. A onda je sve to završilo tako brzo i ne dati mu priliku da pokaže što zaista može protiv Cormiera, siguran sam da se osjeća kao da je pokraden. Bilo bi sjajno vidjeti revanš, o da…”

Miočić vodi kampanju za drugi pokušaj protiv Cormiera još od prošlog ljeta. U međuvremenu mu je UFC navodno nudio neke druge protivnike, no to ga za sada ne zanima. Želi revanš, a ostalo ga ne zanima.

Jones je odgovorio i na pitanje novinara što je s njegovim prelaskom u tešku kategoriju.

“Ako me fanovi dovoljno jako žele vidjeti u teškoj diviziji, UFC meni to mora omogućiti na financijskom planu. Ako to ne učine, ostat će uvijek na mogao je, moglo je, trebalo je… Ako me šaljete u bitku protiv jednog od najboljih boraca ikada i moram se žrtvovati jer ću u tom meču biti manji protivnik, onda to mora imati smisla za mene financijski. Ja imam već 2-0 protiv njega i nemam što dokazati. Tako da je pritisak na Danielu. Ja sam GOAT ove generacije, a on to zna. I fanovi to znaju”, zaključio je UFC prvak.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti