26. 03. 2019 - 15:40
EKSPRESNA ISTRAGA UEFE, Sterling izjavio: "Svi crnogorci...
907
Shares
EKSPRESNA ISTRAGA UEFE, Sterling izjavio:

RASIZAM

EKSPRESNA ISTRAGA UEFE, Sterling izjavio: "Svi crnogorci moraju platiti cijenu"

Sport.ba
26. 03. 2019 - 15:40
0
Shares

Engleska  je u susretu grupe A kao gost u Podgorici uvjerljivo nadigrala Crnu Goru 5:1 iako su domaći poveli. Strijelac za Crnu Goru bio je bivši igrač Rijeke Vešović (17), no do odmora su preokrenuli Keane (30) i Barkley (39), da bi u nastavku ponovno Barkley (59) pa Kane (71) i Sterling (81) povećali prednost Engleske.

Nažalost, nakon utakmice pričalo se o svemu, a ponajmanje o fudbalu. Engleski igrači optužili su Crnogorce za rasizam, a nakon tih optužbi oglasili su se i domaćini koji tvrde da su ih gosti provocirali.

Kad je pred kraj utakmice Danny Rose dobio žuti karton, domaći navijači rasistički su ga izvrijeđali.

"Da, definitivno sam čuo uvrede s tribina kada je Rose dobio žuti karton u finišu utakmice. Nema sumnje da se to dogodilo. To je neprihvatljivo. Mi ćemo se pobrinuti da to bude prijavljeno, moramo zaštititi svoje igrače", rekao je engleski selektor.

UEFA je ekspresno reagovala pokrenuvši postupak kako bi ispitala jesu li i na koji način rasno vrijeđani tamnoputi igrači Engleske. Izvjesno je da će Crnogorci platiti novčanu kaznu, a dokaže li se da su se zaista s dijela tribina stadiona Budućnosti čuli majmunski krici, vjerojatno slijedi zatvaranje stadiona ili jednog njegovog dijela. Iz Nyona su poručili da će odluku donijeti 16. maja.

Otežavajuća okolnost za reprezentaciju Ljubiše Tumbakovića – koji je kazao kako ''nije čuo niti primijetio rasističke povike'' – jesu riječi Raheema Sterlinga koji je peti gol proslavio tako da je ušutkavao publiku.

''Bio je to najbolji način da začepite usta onima koji vas mrze. I da, mislim na rasiste.''

Krilni napadač Cityja bio je šokiran događajima u Podgorici.

''Iskreno, osobno ih nisam čuo, ali je Danny Rose jasno dao do znanja što se dogodilo. Želio sam im pokazati da je potrebno puno više kako bi nas uznemirili i zaustavili. Što još mogu napraviti? Svi znamo koja nam je boja kože. Ne znam u čemu je problem. Nisu nam rekli ništa novo. Vrijeme je da nadležni poduzmu nešto ozbiljno. Možete novčano nekoga kazniti, ali što time dobivate'', rekao je Sterling pa nastavio:

''UEFA ne smije kazniti jednog ili dvojicu navijača. Svi crnogorski navijači moraju platiti cijenu. Kad ih tako kaznite, sljedeći će put dobro razmisliti prije nego što naprave nešto slično.''

(Sport.ba)

Učitaj još novosti