25. 03. 2019 - 17:57
NOVA ZVIJEZDA NJEMAČKOG FUDBALA Recept za uspjeh kopira od...
907
Shares
NOVA ZVIJEZDA NJEMAČKOG FUDBALA Recept za uspjeh kopira od Messija i ide mu jako dobro

NJEMAČKA

NOVA ZVIJEZDA NJEMAČKOG FUDBALA Recept za uspjeh kopira od Messija i ide mu jako dobro

Sport.ba
25. 03. 2019 - 17:57
0
Shares

Fudbaler Serge Gnabry polako, ali sigurno, etablira se u nadolazeću zvijezdu njemačkog fudbala. Kopnjenjem snage i čestim povredama Robbena i Riberya, 23-godišnji krilni napadač dobio je pravu priliku u svojoj prvoj sezoni u redovima njemačkog prvaka. Postigao je 7 golova u Bundesligi i 2 u kupu, a posebno je oduševio njegov prvi gol za reprezentaciju Njemačke u kvalifikacijama za Euro u sinoćnoj pobjedi nad Nizozemskoj (3-2).

lewandowski-gnabry-bayern

Jedan od razloga za njegovo dizanje u formi možda leži i u novoj prehrani koju je Serge počeo prakticirati. Prema vlastitom priznanju za njemački list Bild, Gnabry je postao vegan.

„Pričao sam o tome s prijateljima, gledao razne dokumentarce i još ih gledam na televiziji. Želim pokušati i ne znam da li će to trajati zauvijek. Za sada mogu reći da mi se sviđa, osjećam se veoma dobro. Kuhari reprezentacije i Bayerna su već obaviješteni”, izjavio je igrač Elfa.

Nije Gnabry prvi i jedini fudbaler koji je postao vegan. Najpoznatiji je svakako primjer Lionela Messija koji je postao vegan nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu, a od lani je to postao i nejgov sunarodnjak Sergio Aguero, prenose određeni engleski mediji. Još je nekoliko igrača u Premiershipu koji su izbacili životinjske proizvode iz prehrane, a to su Arsenalov Hector Bellerin, kao i još jedan igrač Citya, Fabian Delph, kao i Jack Wilshere te Jermain Defoe.

Svi od njih naveli su da se osjećaju puno spremnije za napore, imaju manje problema s mišićima i oporavkom od povreda, otkad su se prebacili na vegansku prehranu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti