25. 03. 2019 - 16:56
ANDREA PIRLO SAMOUVJERENO TVRDI Juventus ide do finala
907
Shares
ANDREA PIRLO SAMOUVJERENO TVRDI Juventus ide do finala

ITALIJA

ANDREA PIRLO SAMOUVJERENO TVRDI Juventus ide do finala

Sport.ba
25. 03. 2019 - 16:56
0
Shares

Andrea Pirlo  na naslovnici je talijanske Gazzette dello Sport i u tom intervjuu govorio je o aktualnim temama, posebno o talijanskom fudbalu i reprezentaciji koja je propustila ruski Mundijal 2018.

pirlo

Roberto Mancini selektor je današnje Italije i forsira vezni red Marcom Verrattijem, Jorginhom i Nicolom Barellom.

"Imam dobar osjećaj oko novog veznog reda Italije. Imamo trojicu kvalitetnih veznjaka koji imaju jedan cilj - igrati dobar fudbal. Rekao bih da imamo sada moderan vezni red."

Talijanska senzacija je Juventusov 19-godišnji napadač Moise Kean koji je zabio Fincima u subotu.

"On se nametnuo golom za dres reprezentacije. Ne gubi vrijeme koje mu treneri daju i odgovara golovima. Balotelli se vratio na klupskom planu, valjda će i na reprezentativnom. Ako prihvati da više nema nikakvih izgovora, već će to biti dobar znak. No dok se to ne dogodi, pozive treba dobivati Kean koji koristi svaku šansu na terenu."

Potom je prokomentirao svoj bivši klub Juventus u Ligi prvaka.

pirlo

"Juve nije bio Juve u Madridu kod Atletica. Bilo im je potrebno da više vjeruju u sebe. A kad si jak i imaš samopouzdanje, možeš vjerovati u preokret. Uvijek postoji ta utakmica koja je prekretnica u sezoni. U godinama kad osvojiš Ligu prvaka, postoje takvi "incidenti" od utakmica koji ti pomažu da shvatiš da je to tvoja godina. U Juventusovom slučaju to bi mogla biti ona savršena utakmica u kojoj su izbacili domaćina finala, a prije toga ispao je i Real."

Red je došao i na Milan, klub u kojem je također bio ključna karika.

"Odlazak Higuaina je bio dobar za sve. Piatek je mlađi i stalno zabija. Sviđa mi se bezobrazluk u njegovoj igri i način na koji gleda protivnički gol. Ima tu luđačku opsesiju golom. Podsjeća me malo na Inzaghija koji je uvijek imao pogled kao da zna gdje će lopta završiti", rekao je 39-godišnji Pirlo koji je u penziji već dvije godine.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti