22. 03. 2019 - 22:43
Hat-trick Sterlinga na Wembleyu, Giroud se izjednačio sa...
907
Shares
Hat-trick Sterlinga na Wembleyu, Giroud se izjednačio sa Trezegolom, Luksemburg pobijedio

KVALIFIKACIJE

Hat-trick Sterlinga na Wembleyu, Giroud se izjednačio sa Trezegolom, Luksemburg pobijedio

Sport.ba
22. 03. 2019 - 22:43
0
Shares

U 1. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, fudbaleri Engleske utrpali su 'petardu' u mrežu Češke, a najviše se iskazao Raheem Sterling koji je postigao hat-trick.

Prvi gol je stigao u 24. minuti, kada je danas vrlo raspoloženi Jadon Sancho s desne strane uputio prizeman centaršut u peterac, gdje je natrčao krilni igrač Manchester Citya i poentirao za vodstvo domaćih na Wembleyu. Do kraja prvog dijela Harry Kane je realizirao svoj 18. uzastopni jedanaesterac za 2-0, a s tim rezultatom otišlo se na predah.

U nastavku je Sterling utrpao još dva komada – prvo u 62. minuti nakon solo prodora, a posljednji šest minuta kasnije nakon asistencije Barkleya i manjeg odbijanca od gostujućeg stopera. Dvije minue nakon hat-tricka Sterling je zaslužio ovacije domaće publike jer je izlazio iz igre, a zamijenio ga je Callum Hudson-Odoi koji je postao najmlađi engleski igrač u nacionalnom dresu.

Napadač Chelsea je svoj prvi nastup upisao sa 18 godina i 135 dana, a srušio je rekord Duncana Edwardsa iz 1955. godine koji je bio 48 dana stariji.

Aktualni svjetski prvak i europski doprvak Francuska sa sigurnih je 4-1 pobijedila Moldaviju na gostovanju Kišinjevu. Atraktivne golove Tricolori su zabijali preko Griezmanna (24'), Varanea (27'), Girouda (36') i Mbappea (87'), a odlično raspoložen bio je Paul Pogba koji je diktirao tempom igre.

Dodajmo ovome da se Olivier Giroud izjednačio sa Davidom Trezeguetom na vječnoj listi strijelaca francuske reprezentacije. Ovo mu je bio 34. gol, koliko ima i popularni Trezegol, a više od njih imaju samo Michel Platini (41) i Thierry Henry (51).

Od ostalih rezultat vrijedi istaknuti kiks Portugala na svom travnjaku gdje su odigrali utakmicu bez golova s Ukrajinom. Luksemburg je šokirao slabašnu Litvu rezultatom 2-1, a Turska i Island su sa 2-0 pobijedili Albaniju i Andoru.

Za Turke su zabijali Burak Yilmaz i Hakan Calhanoglu, a za Islanđane Bjarnason i Kjartansson.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti