22. 03. 2019 - 22:14
NOVAC DIKTIRA SVE Calcio seli u Kinu !!!
907
Shares
NOVAC DIKTIRA SVE Calcio seli u Kinu !!!

SVIJET

NOVAC DIKTIRA SVE Calcio seli u Kinu !!!

Sport.ba
22. 03. 2019 - 22:14
0
Shares

Čelnici italijanskog prvenstva pokušaće da iskoriste predstojeću posjetu kineskog predsjednika Ksi Đinpinga kako bi privukli azijsko tržište, samim tim i popularizovali ovaj sport u Kini.

ac-milan-fans-light-flares-during-the-teams-italian-seria-a-soccer-match-against-inter-milan-at-san-siro-stadium-in-milan-may-2014

Sjećamo se u skorijoj prošlosti da je Tebas, predjsednik Primere pokušao nešto slično sa Amerikom, prjedlog je bilo odigravanje nekoliko mečeva La Lige na terenima Sjedinjenih Država.

Prjedlog je bio dočekan "na nož" od strane navijača, ostalih klubova i igrača Primere, te se za sada takav prijedlog stavio na čekanje.

Sličan posao bi mogla da napravi najbolja liga Italija, međutim gore navedene ideje su isto daleko od realizacije zbog potrebnog odobrenja Azijskog komiteta za fudbal i FIFA koja nije blagonaklona ka ovakvim prijedlozima.

Prijedlog koji prenosi Fajnenšal Tajms jeste da se čelnici Serije A susretnu sa glavnim distibutorom Kina Medija Grupa već ovog vikenda kako bi se pregovaralo o nacrtima pomenutog prijedloga.

Plan je da se u naredne tri godine utakmice Serije A igraju na prostore Kine sa odgovarajućim budžetom, takođe u prijedlogu stoji i prijateljska utakmica između selekcije Kine i Italije.

Podsjetimo, Italijani su ovogodišnji Super Kup Italije igrali u Džedi, dok su prethodna dva igrana u Pekingu i Šangaju tako da je iskustvo međusobne saradnje bilo veoma dobro.

 

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti