22. 03. 2019 - 11:34
ZIDAN KOMPLETIRAO LISTU ŽELJA Čeka se Perez da odobri novac
907
Shares
ZIDAN KOMPLETIRAO LISTU ŽELJA Čeka se Perez da odobri novac

TRANSFERI

ZIDAN KOMPLETIRAO LISTU ŽELJA Čeka se Perez da odobri novac

Sport.ba
22. 03. 2019 - 11:34
0
Shares

Zinedine Zidane navodno želi novu osovinu ekipe u Real Madridu za iduću sezonu. Francuz je nekoć bio dio slavnih Galacticosa, a Don Balon tvrdi da želi trojicu novih igrača kako bi nadoknadio gubitak najboljeg igrača u novijoj historiji Reala, možda uopće u historiji Kraljevskog kluba, Cristiana Ronalda.

Don Balon prenosi da je Zizou skratio popis želja na tri stavke, no Florentino Perez će se morati dobro iskrcati, želi li ostvariti želje svog trenera.

Eden Hazard stoji na vrhu popisa, a njegovo ime debelo je podcrtano. Zidane ga navodno obožava i spreman ga je čekati do isteka ugovora na koncu iduće sezone. Ove će ga morati oko 100 miliona eura, Chelsea traži 120, a Real Madrid ne planira dati više od 80 za njega. Odbiju li ga pustiti, dogodine će ga izgubiti besplatno.

Plavi bi vjerojatno pristali na tu Perezovu ponudu da nemaju embargo na transfere pa će ga vjerojatno zadržati još godinu te ga pustiti besplatno.

Kylian Mbappe također je igrač po Zizouovu guštu, on je jedini čovjek koji bi odmah mogao zamijeniti Cristiana Ronalda, ne samo kao najbolji igrač na terenu, nego kao i klupski promotor u svijetu i magnet za sponzore s obzirom na njegovu popularnost kod klinaca.

Francuski reprezentativac navodno ne bi imao ništa protiv odlaska iz Pariza, ali ključeve u rukama drži katarski šeik, a on ga neće pustiti lagano – cijena će biti oko 250 miliona eura.

Posljednji na listi je Paul Pogba, tvrde Španjolci. Veznjak Manchester Uniteda preporodio se po odlasku Josea Mourinha, a Zizou bi ga želio iskoristiti baš kako ga sad koristi Ole Gunnar Solskjaer.

Perez ga ne želi platiti više od 80 miliona eura, ali pristat će na pregovore, no više od 100 miliona  neće dati za veznjaka francuske reprezentacije.

Novca u Realovoj kasi uvijek ima, a ono što nedostaje za ova tri posla, nabavit će prodajom igrača. Toni Kroos navodno je blizu odlasku u Manchester City, Gareth Bale bi također mogao biti prodan…

 Realov Dream Team u Zidaneovoj viziji bi izgledao ovako:

real-novi-tim

(Sport.ba)

Učitaj još novosti