22. 03. 2019 - 10:54
ASMIR BEGOVIĆ: "Ne znam zašto me nema u reprezentaciji"
907
Shares
ASMIR BEGOVIĆ:

BOSNA I HERCEGOVINA

ASMIR BEGOVIĆ: "Ne znam zašto me nema u reprezentaciji"

Sport.ba
22. 03. 2019 - 10:54
0
Shares

Asmir Begović  je opet ostao bez poziva u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Robert Prosinečki golmana Bournemoutha prvo nije pozivao zbog sukoba između njih dvojice, a sada ga za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo nije pozvao jer je ispao iz forme.

prosinecki

"U posljednje vrijeme Begović ne brani u Bournemouthu. Ima nekih problema s klubom i trenerom", rekao je Prosinečki prilikom objave popisa, ali i naglasio svoj raniji sukob s legendom reprezentacije.

"Ipak, nije to jedini razlog zašto nije pozvan. Svi znate da je posljednjih nekoliko utakmica pozivan, ali nije dolazio. Imam Šehića koji brani odlično, malog Pirića... Nema sukoba između nas, tako smo odlučili. Ako se nekad vrati na gol Bournemoutha, možda ga i pozovem."

Begović se nakon toga oglašavao, a jutros se, dan prije utakmice protiv Armenije, javio u jutarnjem programu BHRT-a.

"Mene nema. To je bila odluka Prosinečkog u ovom trenutku. Ne znam puno više od vas, vidim sam po medijima neke razloge. To nije bitno sada, bitno je da reprezentacija osvoji šest bodova. To je najbitnije i želim cijeloj ekipi puno sreće."

begovic

Nakon Armenije slijedi okršaj s Grčkom.

"To će biti teška i čvrsta utakmica, ali vjerujem u nas. Ne vidim zašto ne bismo počeli kvalifikacije sa šest bodova."

Begović je za reprezentaciju BiH debitirao prije 10 godina i dosad je branio na 61 utakmici. Od dolaska Prosinečkog je u drugom planu, a prvi golman je Ibrahim Šehić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti