22. 03. 2019 - 10:04
TRAGEDIJA U AMERICI Ubijen brat NBA zvijezde
907
Shares
TRAGEDIJA U AMERICI Ubijen brat NBA zvijezde

USA

TRAGEDIJA U AMERICI Ubijen brat NBA zvijezde

Sport.ba
22. 03. 2019 - 10:04
0
Shares

Strašna tragedija pogodila je sportsku scenu u SAD-u. Clifford Dixon, usvojeni brat NBA zvijezde Kevina Duranta, ubijen je na parkiralištu ispred noćnog kluba u predgrađu Atlante. Clifforda je Kevinova majka Wanda Durant usvojila kad je imao 16 godina.

durant
On i Kevin bili su najbolji prijatelji, zajedno su igrali košarku u srednjoj školi i NBA zvijezda Warriorsa smatrala ga je bratom. Posvetio mu je Kevin dio govora kad je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige.

 

"Ima dana kad dođem kući uznemiren nakon utakmice ili treninga, ali ti mi podigneš raspoloženje. Ti me držiš svaki dan, hvala ti", rekao je Durant u emotivnom govoru prije pet godina, kad je primio nagradu.

Policija je izvijestila kako je napadač na Durantovog posvojenog brata pobjegao pješice. Bliz mjesta na kojem je Clifford bio upucan ima nadzornih kamera, ali one ne rade. Zabavu na kojoj je ubijen Clifford je reklamirao na svom Instagram profilu.

"Naša porodica bila je produžetak njegove i proveli smo prekrasne trenutke. Ovo je veliki gubitak za sve nas koji smo ga voljeli. Nedostajat će nam svaki dan", napisala je Wanda Durant, majka Kevina Duranta, koja je usvojila Clifforda kad je bio tinejdžer.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti