17. 03. 2019 - 13:48
NADAM SE DA OVO NIJE BILA ZADNJA ŠANSA : Federer o Nadalovoj...
907
Shares
NADAM SE DA OVO NIJE BILA ZADNJA ŠANSA : Federer o Nadalovoj povredi

NEĆE IGRATI NI U MIAMIJU

NADAM SE DA OVO NIJE BILA ZADNJA ŠANSA : Federer o Nadalovoj povredi

Sport.ba
17. 03. 2019 - 13:48
0
Shares

Rafael Nadal i Roger Federer trebali su jučer odigrati 39. međusobni susret, ali do njega nije došlo. Nadal je osjetio probleme s koljenom i predao je Federeru prije meča.

Dvojica ponajboljih tenisača u historiji nisu igrali od 2017. pa je teniski svijet ostao uskraćen za nastavak velikog sportskog rivalstva. Federer se nada kako jučer nije bila posljednja šansa za meč protiv Nadala.

"Naravno da sam uzbuđen što sam u finalu, ali ne na ovakav način. Imali smo puno epskih bitaka i znam da svaka buduća bi mogla biti posljednja. Je li ovo bila zadnja šansa? Nadam se da ne", rekao je Federer nakon povlačenja Nadala.

Španjolac poručuje da neke stvari jednostavno ne može kontrolirati. Zbog koljena neće igrati i sljedeću sedmicu na Masters turniru u Miamiju.

rafarogerepa

"Cilj je biti zdrav što je više sedmica moguće kako bih se mogao natjecati na najvećoj mogućoj razini. Neke stvari ne mogu kontrolirati. Zagrijavao sam se danas i osjetio da koljeno nije na razini na kojoj treba biti. Volim igrati na tvrdoj podlozi, ali moje tijelo ne dijeli istu ljubav", rekao je 32-godišnjak.

Federer s druge strane ima 37 godina i vrijeme za još poneki teniski klasik između dvojica doista istječe. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti