22. 02. 2019 - 17:12
Judy Murray: Ništa nije gotovo, Andy se može vratiti tenisu
907
Shares
Judy Murray: Ništa nije gotovo, Andy se može vratiti tenisu

MAJKA BRITANSKOG TENISERA OPTIMISTIČNA

Judy Murray: Ništa nije gotovo, Andy se može vratiti tenisu

Sport.ba
22. 02. 2019 - 17:12
0
Shares

Britanac Andy Murray koji se oporavlja od operacije kuka, ima velike šanse da se vrati tenisu, smatra njegova majka Judy Murray.

Murray je prije dvije nedjelje imao je operaciju kuka, koji ga dugo muči i zbog kojeg je najavio mogući kraj karijere najkasnije do Wimbledona, ali Judy vjeruje da karijera nekadašnjeg najboljeg tenisera svijeta još nije gotova. 
  
"Mislim da još uvijek ništa nije gotovo. Niko još uvijek ne zna. Ono što znam da bi Andy učinio sve što je moguće da sebi stvori šansu da ponovo igra. Mislim da može ponovo da igra, ali takođe mislim da je on svjestan da postoji mogućnost da do toga ne dođe", rekla je Judy Murray za agenciju AP. 
  
Ona dodaje da Andy mora da razmišlja i o životu poslije teniske karijere. 
  
"Andy je pametan momak, ima razna interesovanja i poslije tenisa može da se bavi mnogim stvarima. On ima mladu porodicu, mora da razmišslja o kvalitetu svog života do samog kraja. Ono što je najvažnije jeste da se poslije 20 mjeseci oslobodio bola", izjavila je Judy. 
  
Murray je u svojoj karijeri dva puta bio šampion Wimbledona, a 2013. godine postao je prvi Britanac koji je poslije 77 godina osvojio titulu na terenima All England kluba. 
  
Bio je i šampion US opena, a u svojoj kolekciji ima i dva olimpijska zlata osvojena u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016. godine. 
  
Na prvom mjestu ATP liste proveo je 41 nedjelju.

Učitaj još novosti