21. 02. 2019 - 20:22
ŠOK U SRBIJI: Košarkaši pali u Talinu, nisu još sigurni za...
907
Shares
ŠOK U SRBIJI: Košarkaši pali u Talinu, nisu još sigurni za SVJETSKO PRVENSTVO

SP

ŠOK U SRBIJI: Košarkaši pali u Talinu, nisu još sigurni za SVJETSKO PRVENSTVO

Sport.ba
21. 02. 2019 - 20:22
0
Shares

Kolo prije kraja kvalifikacija za Munsobasket u Kini reprezentacija Srbije poražena je u Talinu i tako propustila priliku da već danas obezbjedi plasman na Svetsko prvenstvo!

Košarkaška reprezentacija Srbije, aktuelni vicešampion svijeta, poražena je od Estonija rezultatom 71:70 (14:16, 17:18, 18:20, 22:16) i tako odložila ovjeru plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kini.

Srbija je u Talin otišla jača za kapitena Miloša Teodosića koji se poslije skoro tri godine vratio u državni tim.

bogdan-bogdanovic-milos-teodosic

Vidjelo se odmah koliko igrač Teodosićevog kalibra znači našem državnom timu, a fer je reći da pojedini saigrači u određenim momentima nisu uspjevali da isprate kapitena i njegove lucidne poteze.

Domaćin je utakmicu otvorio serijom 6:0. "Orlovi" su sa tri vezane promašene trojke otvorili meč, ali je do sredine prve četvrtine gostujući sastav preuzeo prednost poenima Miloša Teodosića.

Taman kada je Srbija uhvatila željeni ritam, uslijedio je pad u igri koji je Estonija iskoristila da se potpuno vrati u meč. Serijom 7:0 domaći su istopili minus, ali su Đorđevićevi puleni ipak uspeli da odu na odmor sa prednošću od tri poena.

Treći period bolje otvara Estonija. Domaćin na kratko preuzima vodstvo, ali u završnici naši momci boljom igrom ponovo dolaze do blage prednosti, a na startu posljednje četvrtine i do najveće razlike od osam poena (49:57).

Situacija se potom polako ali sigurno zakomplikovala, a Estonija se dalekometnom paljbom ponovo vratila u život, pa smo u posljednja tri minuta imali rezultatsku klackalicu i pravu dramu.

U samoj završnici našima je malo toga polazilo za rukom. Na kraju smo došli u poziciju da deset sekundi prije kraja imamo tri poena zaostatka i da jurimo produžetak.

Stevan Jelovac je uspio da iznudi tri slobodna bacanja, pogodio je dva, a nakon toga nije bilo reakcije pa je Estonija slavila sa "pola koša" razlike i odložila plasman Srbije na Svjetsko prvenstvo.

Najefikasniji u redovima našeg nacionalnog tima bili su Stevan Jelovac (19 pts, 8 sk), Miloš Teodosić (16 pts, 10 as) i Dragan Milosavljević (16 pts, 4 sk), dok je u selekciji Estonije dominirao dvojac Kulamae - Kitsing sa po 18 poena.

milosavljevic-kk-partizan

Srbija će u posljednjem kolu ugostiti selekciju Izraela, a pobeda garantuje našem timu plasman na Svetsko prvenstvo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti